Förlust i första ronden

I kadettfinalens första rond stötte EP på Trojanska hästen och den luriga fällan (trojanska hästen, alltså) blåste såväl EP som Trojas invånare. Trots väldigt bra spel blev det förlust med ½-5½. När man tittar på dessa siffror skall man veta att EP har 4 spelare med ranking och ett snitt på 1248. Dessa fyra mötte en snittranking på 1912, mer än 650 poängs differens. Våra två orankade mötte ett snitt på 1754 och att ta en halva är synnerligen starkt mot detta motstånd. Ännu vassare var spelet. Både Luke och Oliver stod bättre en bit in i partiet och på övriga bord var det jämnt!
En riktig kämpainsats stod Alrik för genom att ta en halva mot en motståndare med 1833 i ranking!! Ännu mer imponerande eftersom han totalmissade i öppningen och låg på -3,5 efter 8 drag. Sen började kampen och till slut lyckades han hålla ett tornslutspel med bonde under. STORT GRATTIS till Alrik och resten av laget!!
Nästa rond är kl 16 och då väntar Manhem som just nu ligger under med 3-2 i en match som fortfarande pågår. Partierna kan följas på nätet. Länk finns på www.schack.se

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.