Kadettallsvenskans final, mycket lyckat för EP!

Som nämns här nedan i nyheterna spelades Kadettallsvenskans final (6-mannalag) i helgen Göteborg, dit klubbens kadetter hade kvalificerat sig via ett kval i Lund i maj (se längre ner i nyheterna). En Passant var ett av endast sex lag i finalen, och med stora delar av den svenska eliten under 16 med visste vi på förhand att det skulle bli en övermärktig uppgift för våra ungdomar att konkurrera om placeringar. Vi hade också överlägset lägst genomsnittsålder av alla deltagande lag, även om vi hade ”lånat in” Max Rasmusson från Ystad för finalen.

Max var ett mycket fint tillskott till laget, och med sin lugn, sitt fina spel och sin vänskapliga attityd till våra ungdomar var det ett lyckat tillägg. Fem av våra spelare fick stå över var sin match, men med tanke på ansträngningen för dem var det nog inte en större nackdel. Oliver och Max spelade alla fem ronderna.

Visst var vi väl flera föräldrar som, trots alla förvarningar till barnen, ändå tänkte att det blir jobbigt för dem att möta så pass mycket högre rankat motstånd. Men inte nog med att de klarat av att möta klassmotstånd, de har dessutom gjort det med den ära! Bra, lugnt och moget spel av samtliga, jag tror inte det var många partier som tog slut under den första timmen. Dessutom har Alrik, Gustav, Max och Oliver tagit var sin halva (plus en extra WO för Gustav) och även Marcus, Sigge och Luke va r alla mycket nära att loppa någon av sina namnkunniga motståndare på minst en halva.

Vill ni i efterhand titta på något av alla partier som spelades i finalen, så finns de kvar på live-sajten chess24 här:
https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/swedish-team-championship-2019-u16/

Det ska bli kul att följa deras framfart under det kommande året, och se vad den här helgen har gjort för både självförtroende och spel. Till nästa års tävling kan alla (utom Max) spela igen, och försöka kvala in än en gång till denna spännande lagtävling!

Hälsar lagledaren Håkan

Bild 1 på hela gänget, plus Algot som fick vara med och spela mellan ronderna, under en drabbning i börne efter sista ronden!

Bild 2, den officiella lagbilden, tagen av förbundets fotograf Lars O A Hedlund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.