Två topp 10 till EP!


Årets skol-SM avslutades med nagelbitning innan det blev klart att EP fått 2 spelare på topp 10 och ytterligare 4 på topp 20! Inte illa!! Dessutom var vi en av de 10 största klubbarna med våra 12 deltagare och störst av Skåneklubbarna. En fantastisk avslutning av Luke gav en fjärdeplats och en lika heroisk insats av Algot gav 10:e, men låt oss ta det från början.

I den äldsta gruppen hade debuterande Rouven oturen att få två derbyn och två förluster sista dagen. Först mot Stina och sen mot Ludvig. Med detta sagt förstår alla att Stina vann första och i ett oerhört svängigt andraparti blev det remi. Detta efter att Stina förlorat ett torn i öppningen men lite senare kontrat med att vinna båda motståndarens torn för att avsluta med att sätta bort ett torn. Suck! Ludvig förlorade dagens första parti lite onödigt och vann sedan mot Rouven. Detta gav placeringarna: Stina 17:e med 3½ p, Ludvig 20:e med 3 p och Rouven 21:a med 2 p (23 deltagare).

I grupp B avslutade Sigge med 2 snygga segrar vilket förde upp honom till en stark 18:e plats med 4½ poäng (42 delt). I grupp D gjorde faktiskt även Oliver debut i skol-SM. Vi är så vana att han alltid är med så vi har tidigare missat att detta faktiskt var hans första skol_SM. Med 4 poäng inför dagen var han definitivt med i toppstriden men kanske var det orutinen som tog ut sin rätt för på söndagen blev det 2 förluster och en 23:e plats med 4 p (42 delt). Trots allt en godkänd debut även om det syntes att Oliver inte var riktigt nöjd. I grupp E var Alrik med i toppen efter vinsten mot Marcus. Söndagens första parti blev en tillknäppt historia som slutade i remi och fortsatt tätkänning. Sen fick han tyvärr möta sin ständige nemesis Ludvig M och gjorde tyvärr helgens sämsta parti när det gällde som mest. En slutlig 16:e plats med 4½ p är dock klart godkänt. För vår andre representant i gruppen, Marcus N, verkade det som om luften gick ur efter förlusten mot Alrik. Två förluster i partier där det kändes som om geisten saknades gjorde att han föll ända ner till 2/:e plats med 3 p. Spelet fredag-lördag lovade mer! (40 delt).

I grupp F förlorade Gustav tyvärr dagens två första partier men samlade sedan ihop sig och vann sista. 6 p av 11 gav en stark 18:e plats bland 44 deltagare, skol-SM´s största grupp. I grupp G slogs Luke hela tiden i täten och efter 2 vinster och en remi sista dagen fick han exakt lika många poäng som förra året och dessutom hamnade han i samma situation i att ha samma poäng som trean. Förra året hade han marginalerna med sig och blev trea medan han i år hamnade på fjärde plats efter särskiljning med 8 poäng. I samma grupp gjorde Markus A en strålande debut och fick under söndagen även vinna ett parti. Detta gav en slutlig 35:e plats med 3 poäng (37 delt). I grupp H stod Algot för en av tävlingens större sensationer när han i rond 10 slog förra årets svenske mästare! Trots förluster i dagens andra två partier så räckte 6 p till en mycket stark 10:e plats. Här gjorde även Freja en bra insats och trots lite oflyt under söndagen, en vinst som försvann tillsammans med Frejas dam och ett remianbud i sista partiet när hon ledde, så kammade hon hem 3 p och hamnade på 28:e plats /29 delt).

Algot och Luke

Stort tack till alla som var med och jag hoppas vi får med alla, utom Stina, och några till nästa år när skol-Sm spelas i ???? (inte bestämt än!). Stina faller för åldersstrecket och kommenterade i bilen upp att ”jag vill vara 7 igen”. Så roligt är skol-SM!! Om ni följer grupplänkarna ovan kommer ni till respektive grupps resultat. När jag har skrivit så har jag angett poäng i alla grupper (1-½-0) men i tabellerna för de yngsta har man räknat 3-2-1.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.