Vårterminen är igång!

Första träningen för den sena gruppen inträffade ikväll, medan tidiga gruppen börjar först nästa vecka. Kvällens tema var turneringsregler, då de flesta i gruppen regelbundet spelar öppna turneringar, och inte bara ungdomsturneringar. Diskussionerna var bra, och det uppkom flera fall och frågor där deltagarna inte var fullt medvetna om vad som gäller.

De fyra områdena som berördes var:

  • Vad gäller när tiden tagit slut?
  • Hur kräver man remi?
  • Hur för man protokoll korrekt?
  • Spelarnas uppförande

Till höger finns en ny meny med länkar till reglerna för schack. Den första länken är de svenska Tävlingsbestämmelserna, därefter följer FIDEs schackregler, först i svensk översättning, därefter på orginalspråket som är engelska.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.