EP 2 ångar på mot serieseger

I dagens match mot Helsingborg gladde naturligtvis resultatet men även en ny comeback av Uffe B som smygcomebackade förra året mot Kristineberg men som vi nu hoppas kommer att vara något flitigare än en match om året. Förutom att glädjas åt hans comeback vid brädet är vi minst lika glada för att hans vassa penna gör comeback i våra spalter. Som mångårig lagledare i det som då hette Trä SK 1 (av vissa kallat träsket och av andra EP 2) gladde han oss alltid med klassiska referat och här kommer hans sammanfattning av dagens övningar:
Uffe: Ordet är ditt!

När respekten för den lagvigdes önskan och rädslan att förlora, överskuggar den ungdomliga vinstivern.

Idag har vi den stora palindromdagen, då vi kan läsa datumet både framlänges och baklänges, tillika upp-och ner, så varför inte göra den extra minnesvärd.
Återigen har ordförandes bil med ett dåligt drag varit orsaken till att ordförande gjort ett något bättre drag och övertalat undertecknad till ett återfall. Jag har denna säsong ivrigt duckat för förfrågningarna att göra som jag lovat och spela med En Passant. Det som skiljde denna övertalning var att det skedde mellan fyra ögon och när Rålann med rådjursbruna ögon och med huvudet på sned frågade, hörde jag mig själv säga: ”Jag spelar mot Ystad.”

I torsdags fick jag sedermera ett mail ifrån min ständige antagonist och vapenbroder, Torgny. Jag var befordrad till lag 2 som köman på bord 8. I lag 3 med spel i Ystad i ett förmodligen åderlåtet lag hade min insats inte spelat så stor roll och jag hade kunnat slänga mina pjäser lite hur som helst, men nu blev det spel med ett lag som har en morot att få korsa svärd med lag 1 nästa säsong.

Som rubriken antyder fick jag en frågekaskad hemma: ”Schack?? Söndag? Spackling och tapetsering då?” och den besvarades med att det var hög sannolikhet att Helsingborg kom med decimerat antal och att jag med vändande post, med enkelhet skulle hinna med mina hushållsnära sysslor ändå.

Väl på plats kunde jag med viss glädje konstatera att min analys av motståndarna slagit in och att de lämnade en w.o. på bord 8. Jag hann precis planera in en kopp kaffe, en halv fralla och en halvtimmes spontant insupande av schackstämningen i en klocktickande klubblokal jag inte varit i sedan vi hade en borgerlig regering och sedan blidka min hustrus önskemål och bege mig hemåt.

Jag väcktes strax ur mitt dagdrömmande: ”Ulf! Välkommen! Du spelar på bord 7.” och trots att min hjärnas SSD-disk försökte göra underverk, så hittade jag inget argument att ändra detta beslut. Matchen startade och jag kunde konstatera att förutom min trygghet i de svarta pjäserna, så lyste den klocktickande stämningen med sin frånvaro som hade ersatts med monotont blinkande kolon. Jag kände att jag hade koll på mitt parti och pressade på damflygeln, men hittade öppning i centrum som skulle bli starten till en angrepp på kungsflygeln istället.

Med segrar för Torgny och Håkan och med stabila ställningar i övrigt, fick jag så ett oväntat remierbjudande. ”Tycker min motståndare verkligen att jag står bättre?”. Jag meddelade plikttroget min lagledare och fick till svar att det var ok att acceptera om jag ville. Fem minuters analyserande blev till 20 minuter och för att återknyta till rubriken, valde jag att acceptera trots att ställningen var chansrik.

I samma veva remiserade Linn och gjorde ställningen till 4-1 och med tre stabila ställningar kvar var segern kassaskåpssäker. I detta läge hade det ur ett husfridshänseende varit på plats med att bege sig hem till spackel och slip, men jag ville se herr Nordahl mala ner sin motståndare och herrarna Sjöfors och Åkervall som båda aspirerade på segrar, men fick nöja sig med varsin remi.

Segern med 6-2, kryddades med att topplaget Landskrona tappade poäng mot ett Engelholm som lag två skall möta härnäst. LASK IV höll på att tappa poäng mot Skromberga och ligger fortfarande en poäng före En Passant, men bara matchen mot Helsingborgs SS kvar. Allt tyder på att två avslutande segrar krävs för att få ett unikt Svedaladerby nästa säsong.

Hur det gick med spacklingen? Jag skrev detta istället och soffan är hyfsat bekväm…

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.