Ungdomsseriens avslutning

2:a i div 2 – Luke, Sigge, Oliver, Marcus

Traditionsenligt avslutades årets Ungdomsserier med ett sammandrag, där alla nivåer och åldrar samlas på ett ställe för de avslutande matcherna! I år var samlingsplatsen Nicolaiskolan i Helsingborg, och dagen var idag, lördag 12:e mars. Vi hade hoppats på fem lag, vilket vi hade i januari, men det var färre nybörjare som var sugna på spel den här gången, så vi fick nöja oss med ett nybörjarlag, således 4 lag totalt.
Förstalaget spelade i division 2, och skillnaden upp till div 1 är just nu i största laget för oss. Serien var jämn, och fyra av de sex lagen hade chansen att vinna inför den sista ronden, där vi låg på tredje plats. Det blev idel vinster för Marcus, Luke, Sigge och slutligen också Oliver som höll på längst. Med 4-0 mot hemmalaget Helsingborgs ASK III passerades Limhamns andralag, och sånär också Lunds ASK III, men en andraplats i serien är ändå ett bra resultat! I laget spelade också tidigare under säsongen Gustav.
Andralaget bestod idag av Max, Elias, Anton och Hebbe, och de spelade sina två sista matcher i div 3. Sandlöparens andralag blev för tuffa i den första matchen, men laget fick avsluta med flaggan i topp mot Limhamns tredjelag. Speciellt roligt var det att se Elias som förkovrat sig mycket, och spelade två riktigt långa och bra partier, och var den siste av EPs alla spelare att göra ett tävlingsdrag idag. Extra roligt också att se Max och Anton debutera i Ungdomsserien, och det är bara att hoppas att de fortsätter till hösten! Hebbe spelade nästan hela säsongen, och inhopp har gjorts av Noah, Freja och Alrik. (Obs! Det står just nu Algot där Anton spelade idag – det är ett tekniskt problem som kommer att lösas inom kort!)
Tredjelaget i div 4 spelade också sina två sista matcher idag, och ”gänget” har varit konstant genom de åtta ronderna: Kasper, Liam, Freja, Alfons och Theo har genomfört en fin säsong, och var otroligt nära att knipa tredjeplatsen i serien. Det är ett jämnt lag, som mycket väl kan vara med och kriga om segern nästa säsong!
Fjärdelaget i nybörjarserien bestod idag av Vilhelm, Alexander, Thea och Bastian, och de verkade ha otroligt trevligt tillsammans, och fick spela två matcher! Erfarenheten att delta i en ”riktig” turnering är guld värd för framtiden, och det blir förhoppningsvis många fler chanser i framtiden! Det blev priser för alla spelarna i fjärdelaget, samt till de som deltog i femtelaget i januari – påminn Stina vid nästa träning, så har hon säkert de med sig!
Det var en lite trång lokal, och det kändes skönt att Covid-restriktionerna har lättat så att den här typen av arrangemang återigen kan hållas. Vi tackar HASK för arrangemanget, och ser fram emot mer lagschack igen till hösten!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.