Ungdomsserierna i full gång

Efter att div 1 och 2 tjuvstartat i oktober (EP 1 fick 2-2 mot Limhamn, se längre ner för reportage) var det i november dags för rond 2 och även då spel i division 3. Vårt förstalag tog emot Helsingborg som i rond 1 förlorat knappt. Sigge hade 100 poäng lägre rating på bord 1 medan Helsingborgs övriga spelare var orankade. Marcus inkasserade en säker seger och strax därefter även Max. Sigge fick tyvärr se sig besegrad men 2-1 till oss och en fördelaktig ställning för Luke. Trots att han har många år kvar som junior har han hunnit bli en riktigt rutinerad lagspelare och med 2-1 i ryggen bjöd han remi för att säkra matchsegern. Motståndaren kunde inte acceptera detta erbjudande eftersom det skulle leda till matchförlust. Tvingad att försöka vinna överspelade han ställningen och Luke manövrerade hem slutspelet. 3-1 till de goda och en lite överraskande 2:a plats i tabellen efter 2 ronder.

Samtidigt spelade EP2 och EP 3 sina matcher i Klågerup. Tyvärr har pandemin skrämt bort många lag så det blev ingen division 4 utan båda våra lag fick spela i division 3. Detta gjorde att Håkan och jag bestämde oss för att dela in barnen i två ungefär lika bra lag istället för att ha ett lag 2 och ett lag 3 (fast de fick ändå heta EP 2 och EP 3, fast jag tror Håkan drog lott om lagnamnen). Med totalt 12 spelare till 2 fyramannalag skulle ju några få stå över men eftersom Gustav lämnade återbud och Elias trodde det var hemmamatch så blev vi 10 och bara en som stod över i varje match.

I första ronden visade det sig att vi delat in dem ganska rättvist. Våra två lag möttes och det blev salomoniskt 2-2 efter vinster av Liam, Vilhelm, Thea och Alexander (Hebbe och Anton stod över). I rond 2 blev det tuffare. EP 2 med Hebbe, Freja, Vilhelm och Thea förlorade knappt mot Ystad med 1½-2½ efter vinst av Hebbe och remi för Thea. Samtidigt fick EP 3 stryk med 1-3 av Eslöv 2. I laget spelade Anton, Liam, Theo och Vincent och här var det Liam som stod för poängkapet.

I december var det sedan dags för rond 3 i division 1 och rond 3 och 4 i division 3. EP 1 åkte till Sandby för att möta svåra Sandlöparen. Med bröderna Jönsson på toppborden med rating på 2007 och 1992 (mer än vad både jag och Håkan har numera) visste vi att det skulle bli svårt. Lagledare Håkan gjorde en taktisk disposition och flyttade ner Luke på bord tre för att öka våra chanser att ta en poäng. Och det lyckades! Planenligt förlorade Sigge och Max mot bröderna Jönsson medan Marcus återigen sopade banan med sin motståndare. 2-1 och Luke kvar i ett tornslutspel (har nu hört det förut?). Rapporterna från Håkan var ganska pessimistiska angående vinstchanser men Luke visste bättre och nötte ner motståndet och en viktig poäng till oss! Detta innebär att vi kan fira jul som serietvåor i en extremt jämn serie där tre lag ligger på 4 poäng och skuggas av två lag på 3 poäng. Så i nästa match blir det final mot LASK!

Samtidigt spelade EP 2 och 3 i Svedala och nu hade vi 11 spelare på plats så det var tre som fick stå över varje rond. Detta lottades bland de som spelat mest i lagen i föregående matcher. I EP 2 spelade först Gustav, Hebbe, Vilhelm och Bastian 2-2 mot Bara Bönder 2 efter att Gustav och Hebbe hade vunnit sina partier och därefter byttes Vilhelm mot Freja och då vann vi med 3-1 mot Limhamn 5 efter vinster av Gustav, Hebbe och Freja.

EP 3 var inte riktigt lika lyckosamma, men hade också svårare motstånd i form av Limhamn 4 i första matchen. Elias, Anton, Theo och Alexander spelade och eftersom Anton var den enda som bärgade poäng blev det förlust med 1-3. I rond fyra blev det ännu svårare när Limhamn 3 stod på programmet. Elias, Anton, Liam och Vincent spelade och i likhet med föregående match var det bara Anton som tog poäng och vi förlorade återigen med 3-1. Efter detta ligger EP 2 5:a och EP 3 7:a i en 8-lagsserie.

Nästa rond spelas 14/1 och då spelar EP 1 seriefinal?! borta mot LASK medan EP 2 och EP 3 beger sig till Limhamn för att Eslöv 2 och Limhamn 4 (EP 2) respektive Limhamn 5 och Ystad (EP 3). Den 14/1 startar även nybörjarserien för spelare som inte spelat i klubb så länge. Vi hoppas kunna ha minst ett lag i denna serie och i så fall hoppas vi kunna arrangera detta på hemmaplan. För att se spelschema och hur lagen ligger till i serierna går det bra att klicka på rubriken ”länkar till pågående seriespel och turneringar” och sedan välja lämplig serie. Här finns även seniorernas serier redovisade.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.