Allsvenskan – Ömsom vin ömsom vatten

Under hösten har våra tre seniorlag hunnit med tre ronder och är då ungefär halvvägs genom seriespelet. Resultaten för de tre lagen speglar rubriken ovan och låt oss börja med vinet!

EP 3: Lag 3 inledde hemma mot Lunds SK i en lite förvirrad match där Lund för det första bara kom med 4 spelare och för det andra med en oregistrerad spelare. Den oregistrerade flyttades ner till bord 4 för att undvika problem men det visade sig inte ha någon större betydelse eftersom han ändå förlorade mot Luke. Vinster även av Kristian, Tobias och Nils H gav oss 4-1 efter att Stina förlorat på bord 1

I rond 2 var det dags för bortamatch mot MAS 3. Återigen en tuff uppgift för Stina på bord 1 mot en 1600-spelare, men nu med en halva som resultat! En halva av Pesach och en 1:a av Kristian mot 1400-spelare gav oss slagläge och med ytterligare en halva av Tobias var en poäng räddad. Tyvärr förlorade Anders H och slutresultatet skrevs till 2½-2½

Rond 3 bjöd på ytterligare en jämn match, i alla fall resultatmässigt. MSS stod för motståndet och har ett väldigt ojämnt lag med 1900 på första, 1600 på andra o sen orankad – 1100 – orankad… Marcus vann på sista nästan innan alla hunnit sätta sig ner. Detta följdes upp av att Anders H vann på 3:e och Luke på 4:e och matchen i hamn. Pesach kämpade väl på första men fick ge sig till slut. Slutligen har vi Kristian på bord 2 mot 1643 och i en riktigt bra ställning satte Kristian bort sig, något som hördes i hela spellokalen!! 3-2 till de goda och serieledning! Eftersom det bara är 4 lag i serien så väntar returmatcher i vår med en trolig seriefinal mot MAS 3 i sista ronden den 5 mars

EP 2: Spelar i division 3 och spelar i en 9-lagsserie. Detta innebär 2 extra ronder och laget startade seriespelet veckan före alla andra. Detta som favoriter mot Kristineberg 2, nästan 100 mer i snittrating. Tyvärr var det inte rankingtalen som spelade och vi fick stryk med 5-3. Vinsterna bärgades av Nils Å. Torgny och Johan.

I rond 2 var det omvända roller med Skromberga som ratingfavoriter med ett snitt som var 101 poäng bättre. Favoritskapet hjälpte inte den här gången heller! Niklas, Torgny och Nils N sopade in tre ettor på de tre första borden och med en ytterligare 1:a för Håkan K och två remier av Linn och Pesach var saken klar. 5-3 till EP.

I rond 3 var det frirond för de våra och i rond 4 mot LASK 5 var det nästan också frirond. LASK lämnade nämligen w.o. på de tre sista borden. Detta innebar att Erik A, Sigge o Stina inte fick spela och att vi inledde matchen med en 3-0-ledning. Inte alls inspirerande… Nils N, Johan och Håkan K vann sina partier medan Linn remiserade i damderbyt mot Anna Lindgren. LagledarTorgny hade mycket annat att stå i så här blev det tyvärr förlust men 6½-1½ till de goda och en fjärdeplats i en haltande tabell.

EP 1: Så kommer vi då till ”vattnet”. EP 1 vann division 2 förra året och är därmed uppflyttade till ettan och med det följer tuffare matcher. I rond 1 mötte vi Kristineberg och hade 130 pinnar lägre snitt så favoritskapet låg hos Kristinebergarna. Det såg dock lovande ut länge. Comebackande Sven sopade banan med sin motståndare och satte 1-0 till oss. Joels motståndare offrade ett helt torn för ett angrepp men Joel försvarade sig väl. 2-0. När sen Nils Å och övertecknad bärgade varsin halva levde hoppet. Övriga partier slutade tyvärr med torsk och 3-5.

I rond 2 var vi ännu närmare. nästan 100 pinnar i ratingunderläge mot Limhamn 2 men återigen en bra start för oss med vinster för mig och Nils Å. Men sen trillade det in några ägg och då hjälpte det inte att även Christian vann och Håkan L spelade remi. En neslig förlust med 3½-4½.

Sen var det slut på hedersamma förluster. Ungefär samma utgångsläge som innan mot MAS, det vill säga 100 pinnar back i rating, men… Utan att nämna några namn kan vi konstatera att det blev 7 rejäla ägg och 0-7 med bara Christofer kvar. Alla vi schacktomtar som tittade på tyckte det såg risigt ut och vi befarade en ”stockholmare” (08 för de som inte fattade…). Tack och lov kämpade Christofer på och lyckades inte bara ta en halva utan han vann partiet och räddade oss från den ultimata nesan. Tre förluster ger oss en hedrande 8:e plats, eller sistaplats om man vill vara krass.

Kuriosa: Den 4 december spelade alla lagen hemma och vi hade då bokat in oss i Aggarpshallens konferensrum. Väldigt kul att ha alla tre lagen spelande tillsammans och detta kommer att upprepas den 5 mars 2023 då vi återigen har tre hemmamatcher och spel i Aggarpshallen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.