Säkra Segrar för EP i Allsvenskan

Igår, 22/10, drog spelet igång i årets allsvenska. Samtliga tre EP-lag kammade hem säkra segrar och på 21 spelade partier noterades endast 2 nollor. Imponerande lagspel!

EP 1 trillade ju tyvärr ur division 1 förra säsongen och nu är naturligtvis siktet inställt på en snabb comeback! Första hindret på vägen blev Kristianstad och efter ett sent återbud från Tobias fick Sigge hoppa in på 8:e bordet. Trots detta var vi ratingfavoriter med drygt 150 poäng i snitt.

Först färdig blev just Sigge som tog hem en säker remi på sista bordet. Sen började poängen trilla in! I snabb följd tog Nils, Sven och Kent hela poängen i sina partier och hastigt och lustigt var det 3½-½ till de goda! Första matchpoängen bärgades sedan när jag höll remi i ett läskigt slutspel med torn mot förbundna fribönder. Ett intressant slutspel men eftersom jag stod på mellan +2 och +3 länge efter en, av motståndaren, misshandlad spelöppning borde det blivit mer.

Nu spelade det inte så väldigt stor roll eftersom både Joel och Christofer stod på vinst i sina partier och när Joel tog hem sitt var det ointagliga 5-3 till de goda. I de två kvarvarande såg det dåligt ut för Erik som hade gått vilse redan tidigt i partiet men med snillrikt spel och en offensiv kung tvingade han till sig remi. Samma resultat blev det i det sista partiet där Christofers motståndare lyckades låsa ställningen i ett likfärgat löparslutspel. Trots två bönder över gick det inte att ta sig genom försvaret och även detta parti slutade remi. 4 vinster och 4 remier indikerar utmärkt lagspel och en säker seger med 6-2.

EP 2 i division 3 har en topplats från förra säsongen att försvara och även denna säsong inleddes på bästa sätt. En säker seger med 5½-2½ mot Limhamn 4. Jag var ju inte på plats för att beskåda detta men har fått berättat att det länge såg jämnt ut och att det inledningsvis trillade in några remier och remi fixade Nils, Håkan och debutanten Linus. Men sen rasslade det till! Vinster för Johan, Erik och Marcus gjorde ställningen till ointagliga 4½-1½ med familjen Olsson kvar vid brädena. En vinst för Torgny och tyvärr en förlust för Linn gjorde att slutresultatet skrevs till 5½-2½.

EP 3 var mycket nära att vinna division 4 förra säsongen, stryk i sista och avgörande matchen, och är därför kvar i fyran. Årets seriespel inleddes mot lokalkonkurrenten Bara Bönder som hade nestorn Roland Thapper med som spelare för första gången på mycket länge. En spelare som haft en bra bit över 2000 i rating är inte lätt att tas med i division 4 så det blev en nolla för Stina på bord 1. Detta gjorde nu inte så mycket eftersom Tobias, Anders, Pesach och debutanten Lukas gjorde vad de skulle mot sina motståndare och en säker 4-1-seger till EP!

För den som vill se ställning och lottning i de olika serierna så finns fliken ”länkar till pågående…” under bilden.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.