Bra utdelning i Ungdomsserien

I lördags drog ungdomsseriens samtliga divisioner igång med riktigt bra utdelning för våra tre lag. På sex spelade matcher blev det fyra vinster, en oavgjord och bara en förlust. Detta innebär att alla våra lag ligger topp tre i sina respektive divisioner. För att se resultat och ställning i samtliga divisioner kan du klicka på ”länkar till…” precis under bilden ovan och sedan välja ”ungdomsserien”. Du kommer då automatiskt till division 1 men kan lätt byta längst ner på sidan.

Beskrivningarna nedan skrivna av närvarande ledare, Håkan för förstalaget och Roland för lag 2 och 3.

EP1: Efter förlusten i rond 1 mot Eslöv kändes vinst mot LASK 2 nödvändigt för att inte tappa greppet om att hålla sig kvar i div 1. Det är dock tydligt att LASK inte prioriterar Ungdomsserien på samma sätt som förra året, då vi förlorade mot LASK 2 i sista ronden. Laget vi mötte var utmanande, men på pappret överkomligt.

Gustav var först ur startblocket med en snabb och säker seger. Marcus med vit lyckades med en fälla i Katalanskt och vann tidigt torn och defilerade också tidigt mot vinst. Kvar var Sigge och Luke, där Sigge hade ett kaotiskt parti, med motståndarens kung kvar i centrum, och Luke mötte världens bästa sexåring och hamnade snabbt i ett lika slutspel.

Minh Thuc - Luke

Som bekant brukar dock vinstchanserna öka i slutspel för den mest rutinerade spelaren, och Luke fick fundera på hur han skulle hantera de svarta pjäserna i den ställningen till vänster.

Det ser jämnt ut, med löpare och springare mot torn och bonde, men frågan är hur svart ska aktivera sitt torn. Luke hittade rätt med 15…a5 16.h3 a4 17.a3 Sa5 18.Tb1 Sc4 19.Te2 Ta6 20.Kh2 Rb6 och plötsligt kollapsar hela damflygeln för vit. Luke vann snart.

Sigge tappade visserligen kvalitet, men behöll det dynamiska spelet med motståndarens kung fast i centrum. Plötsligt gavs en möjlighet att avveckla till ett tornslutspel med bonde över, som Sigge tog, och 20 minuter senare kunde resultatet skrivas till 4-0!

EP2: Max, Anton, Hebbe och Liam åkte till sammandraget i Klågerup för att möta Bara Bönder 2 och Helsingborgs ASK 3. Första matchen inleddes i blixtrande tempo av Anton och Hebbe och innan jag hann kolla var det 1-1 efter vinst för Hebbe och förlust för Anton. Max och Liam tog det mycket lugnare och spelade lugnt och systematiskt ut sina motståndare. 3-1 till EP!

Max - Sion

Innan vi går in på nästa rond kan ni fundera över Max avslutning. Svart har precis spelat g6-g5 och nu avslutar Max mycket snyggt!

Men innan vi återgår till detta kan vi konstatera att Anton-Hebbe återigen spelade för fort. Efter drygt 5 minuter spelade båda tornslutspel med bara ett torn mot motståndarnas två! Kanske hade båda spelat lugnare om de precis som Liam hade skrivit protokoll. Eftersom Hebbes motståndare hade lika bråttom lyckades han sätta patt så vi fick en halva. Sådan tur hade tyvärr inte Anton, ½-1½

Så tillbaka till Max: 1.Td7! hotar på f7 och efter 1.- Txd7 2.De8+ Tf8 3.Dxf8 matt. Notera att ”räddningen 1.- Se5 faller på 2.Dxb6 Txd1 3.Txd1 och man kan inte slå damen på grund av matten på 8:e raden. Mycket vacker vinst 1½-1½

Kvar var Liam och då pågick bara två partier i spellokalen. Alla andra var färdiga. I ett mycket välspelat parti höll sig båda spelarna på den smala vägen och med dam, torn och 6 bönder vardera enades de om remi och matchen slutade salomoniskt 2-2.

EP3: I tredjelaget hade vi 5 spelare till 4 platser, Vincent, Vilhelm, Bastian, Alexander och Malte. Detta innebar att vi inledde med att lotta vem som skulle stå över i de olika ronderna. Vi inledde med en match mot Ystad 2 där Alexander fick stå över. Här vann Bastian och Malte sina partier medan Vincent spelade remi. Då gjorde det inget att Vilhelm förlorade för vi vann med 2½-1½.

I rond 2 skulle vi möta Limhamn 6 men tyvärr hade Limhamn drabbats av en del avhopp så det blev w.o. Tack och lov hade hemmalaget Bara Bönder gott om extraspelare så alla fick spela i alla fall men resultatet skrevs till 4-0 till oss.

I dagens sista match bar det dags för Bara Bönder 3 och här var det tyvärr bara Vincent som orkade med en vinst medan Bastian, Alexander och Malte förlorade. 1-3 men 2 vinster ger oss en delad andraplats i en jämn tabell!

/Håkan och Roland

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.