Framgångar i Ungdomsserien

När ungdomsserien hade sitt andra sammandrag blev det nya framgångar för EP. Fem matcher spelades och ingen förlorades! I de mycket jämna serierna blev det två vinster och tre oavgjorda.

EP 1: Mötte förra årets seriesegrare Sandlöparen. Med tanke på att Sandlöparen tappat två av sina bästa sedan förra säsongen fanns visst hopp om framgång i en match som på pappret såg väldigt jämn ut. Efter att ha stått aningen sämre efter öppningen vände Luke på steken och gv oss ledningen med 1-0. När det sedan såg ut som om Max skulle ta hela poängen på bord 4 valde Marcus att bjuda remi i ett slutspel som kanske gick att vinna, 1½-½. Tyvärr rann Max vinst bort och även han fick nöja sig med remi, 2-1. På bord 1 har Sandlöparen en av Sveriges bästa 04:or så tyvärr förlorade Sigge och matchen slutade salomoniskt 2-2. Detta placerar oss på 3:e plats i en jämn tabell.

EP 2: Vår match mot Limhamn 4 inleddes med att vi fick börja om eftersom Conny hade placerat Limhamn 6 mot oss och Limhamn 4 i division 4! När väl matchen kom igång gick det riktigt bra för ”di gode”. Bra spel av Gustav, Hebbe och Liam gjorde att vi kammade hem matchen med 3-1.

I rond 2 var det en viktig match mot serieledande Helsingborgs ASK 2. Här blev det tufft och jämnt. Gustav och Liam vann återigen sina partier medan Hebbe förlorade. 2-1 till oss och Anton kvar i en ställning som såg mycket lovande ut. Efter ett långt och segt parti, Anton var näst sist att bli klar av alla i div 3 och div 4, blev tyvärr Anton av med hela poängen och matchen slutade 2-2. Detta ger en extremt tät tabelltopp med Helsingborg i ledningen med 7 poäng och sedan hela tre lag med 6 poäng där vi är ett av dem.

EP 3: I division 4 har nu alla lagen mött varandra en gång och serien vänder med returmatcher. Här har vi tagit en knapp ledning med 7 poäng men med 2 lag skuggande på 6 och ytterligare 2 på 5 så här kan allt hända! I första matchen spelade vi mot Eslöv 3 och ganska snabbt stod det 2-1 efter vinster för Alexander och Malte och en förlust för Vilhelm. Kvar var Theo i ett riktigt svängigt parti. Till slut var det så att Theo kunde matta med dam och torn och en viktig seger bärgades med 3-1.

I andra ronden mötte vi Limhamn 5 och nu var Vincent med istället för Vilhelm. Nej, inte petad för att han förlorade, vi lottar alltid om vem som ska stå över! Vincent motsvarade förtroendet som förstebordare och vann sitt parti. Vann gjorde även Alexander som därmed vann båda sina partier. Tyvärr lyckades inte Theo och Malte lika bra i denna rond så det blev 2-2, men det räckte som sagt till serieledning!

Om ni vill kolla ställning och alla resultat i matcherna så klicka på ”Länk till…” under bilden på hemsidan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.