Ungdomsserien: Klart för uppflyttning för EP2!

Den här säsongen har vi tre lag i Ungdomsserien, ett i div 1 som tävlar med de bästa i Skåne, ett i div 3 och ett i div 4. Det är otroligt glädjande att det varje gång är så många ”ja”, det gör det lättare att anmäla rätt antal lag, det blir sammanhållning inom varje lag, och vi har bäst chanser att det också går bra för dem.

EP2 och EP3 åkte till Limhamn för sina matcher, två för andralaget och tre för tredjelaget. I div 3 går spelet betydligt lugnare, och när deras andra match för dagen skulle börja så hade tredjelager spelat klart alla sina tre matcher. Det bjöds på god fika, och väldigt många bra partier! Våra spelare i tredjelaget, den här gången Vilhelm, Alexander, Theo, Bastian och Malte, har nu varit med några år och börjar spela riktigt lugnt och bra! Trots det blev det tufft den här gången, de övriga lagen hade med sig bättre spelare än tidigare omgångar, men spelglädjen är allt tydligare och erfarenheterna från sådana matcher är många och stora!

EP2 – Limhamn 3 (Bild: Mattias Ask)

Andralaget bestod återigen av Gustav, Anton, Hebbe och Liam, och det var ett getingbo av lag i toppen av serien. Ankaret är Gustav som tagit 100% på förstabordet! Efter mycket bra spel och några stolpe-in idag hade båda matcherna vunnits och minst en andraplats i div 3 säkrats, trots en match kvar! Det betyder garanterad uppflyttning till div 2 till hösten, och längre (men färre) partier. Grattis!

Förstalaget åkte till Lund för match mot LASKs förstalag som ledde div 1 inför ronden. Som noterats tidigare är det lite ojämna lag från LASK, så det var svårt att gissa vilka motståndarna skulle vara. Luke och Max mötte klart yngre motståndare, vilket Max hanterade säkert till den första vinsten. Luke hade lite svårare att klara av sin motståndare, vid ett tillfälle kunde motståndaren avvecklat till dam + springare för Luke mot ensam dam, vilket man kan försöka vinna men det är mycket sannolikt remi. Istället fick Luke behålla en bonde, vilket var tillräckligt för att vinna.

Sigge och Marcus spelade länge i jämna tornslutspel mot sina högre rankade motståndare. Sigge lyckades till sist bärga remi, vilket räckte för att säkra matchsegern, medan Marcus förlorade. I tabellen inför sista ronden leder LASK fortfarande, men på samma matchpoäng som Sandlöparen och med EP1 endast en matchpoäng efter. Dock möts Sandlöparen och LASK i den sista ronden, medan EP1 tar sig an Kristianstad – fortsatt spännande med andra ord!

Länkarna kan också hittas under Länkar till pågående turneringar och seriespel!

/Håkan

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.