Skol-SM Summering

Efter en helgs intensivt schackspelande blev resultatet nästan identiskt med seedningen, i alla fall vad gäller våra förhandsfavoriter. Sven och Erik var rankade 10 och 11 i högsta klassen och slutade 10:a och 11:a på 4½ poäng efter en inbördes remi tre ronder från slutet. Förutom remin blev resultaten enligt ranking. 3 förluster mot spelare över 1900 (även om de stod bra i en hel del av dessa partier) och 4 vinster mot lägre rankade. Bäst insats i gruppen gjorde nog Pontus som med sina 4 poäng hamnade på 18:e plats efter stundtals briljant spel. Övriga i gruppen var Johan på 23:e med 3 poäng och Nils på 27:e med 2 poäng.
I grupp B var André 17:e-rankad och blev 17:e med 4½ poäng efter att, som vanligt, haft problem med tiden. Här kom Hannes 32:a med 2½ och Stina 36:a med 2 poäng.
I 10-årsgruppen var Sigge rankad 17:e och här såg det bra ut efter 2 dagars spel. Men att bo tilsammans med alla äldre spelare går ut över nattsömnen och sista dagen blev det 3 förluster och han rasade till en 40:e plats.
Samtlga resultat på http://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=3484

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.