STARKA INSATSER PÅ MASKEN/ÅLEN

En Passants ungdomar gjorde en ny stark insats i lördagens Skånetävling MaSken/ÅlEn. I juniorklassen tog vi både guld och brons och dessutom 4:e och 5:e plats och i yngsta gruppen radade vi upp oss strax bakom toppen på 4:e, 6:e och 7:e plats. Men vi tar det grupp för grupp!
I juniorklassen hade vi 4 av de sju deltagarna och här var Sven överlägsen och vann alla sina 6 partier. André förlorade bara mot Sven och Carlos från Limhamn, som sprängde sig in som 2:a, och tog bronset på 5 poäng av 7. Sen följde Pontus som 4:a på 4 poäng och Stina blev 5:a på 2½. Således hamnade våra 4 spelare alla topp 5!
I Miniorklassen var Sigge ensam representant och efter en bra start blev det lite sämre spel och han slutade med 3 av 7 på en 15:e plats av 23 i klassen.
I Yngre minior visade vi att återväxten i EP är mycket god! Vi hade 7 spelare på plats varav 2 gjorde sin allra första tävling med väldigt gott resultat. Men först till våra toppspelare i klassen! Både Alrik och Oliver var uppe och slogs i det allra översta skiktet. Detta kan illustreras av att Oliver satt på toppbordet i näst sista ronden och Alrik satt där i sista ronden. Tyvärr räckte ingen av dem till mot slutsegraren Ludvig Morell från Lund, men att vara uppe och testa var ett stort steg framåt!!
Genom att vinna sista ronden blev Oliver bäste EP’are, precis utanför pallen på en 4:e plats med 5 poäng av 7. 5 av 7 tog också Marcus som kom smygande bakifrån och nådde en finfin 6:e plats och efter förlust i sista ronden blev Alrik med sina 4½ poäng 7:a. Således 3 EP:are på topp 7!! Fantastiskt bra!! Speciellt med tanke på att Marcus o Alrik har ett år kvar i klassen.
Och på tal om år kvar i klassen så hade vi några riktiga småttingar med också (de yngsta födda 10 i en grupp som var 06 och yngre!!). Hår gjorde Luke och Gustav sin andra tävling medan Algot och Otto debuterade. Och det gjorde de med den äran! Ott tog 3 poäng på de 7 ronderna och placerade sig på 28 plats i gruppen. Luke tog 2½ och blev 31:a precis före Algot på 32:a plats, även han med 2½ poäng medan Gustav med sina 2 poäng hamnade på 34:e plats av 37 deltagare. Fantastiska resultat av så unga och färska spelare!!
Slutligen: Jag får alltid frågan varför det heter MaSken/ÅlEn och eftersom jag var med och instiftade dessa tävlingar får jag väl stå till svars för namnen… Från början var det ett samarbete mellan Malmö Schackförbund och Skånes Schackförbund och tar men de första bokstäverna blir det MaSk:en (med stort S!). Från början fanns bara denna, men senare tillkom en tävling för äldre och om ni tittar på Malmö o Skåne igen fattar ni säkert varför den tävlingen heter ÅL:en!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.