Remifrossa i EP Open

Igår spelades tredje ronden av fem i årets upplaga av EP Open och man kan tro att det var en riktigt mesig rond eftersom samtliga partier i A- och B-gruppen slutade med remi. Så var inte fallet utan med några få undantag (vi nämner inte kycklingarna Kent-David och Nils-Torgny) var det riktiga kampremier där det offrades vilt och remierna togs när alla möjligheter var uttömda, som i partiet mellan Christian och Christofer där Christofer hade torn-löpare och tre bönder mot dam och bonde och försökte in i det längsta men så kungen blev hela tiden schackad och till slut fick han ställa in vinstförsöken. Eller Erik-Sven där Sven offrade pjäs för ett ruskigt angrepp och efter våldsamma slagserier där än den ena än den andra hängde mot repen blev det ett dubbelt tornslutspel med lika bönder. Så visst var det kamp!!
Efter tre ronder börjar det utkristalliseras potentiella vinnare och läget i de olika grupperna är att:
I grupp A har Christian och David ryckt åt sig en ledning med 1 pinne före Kent. I nästa rond möts ledarduon i ett rent finalparti. Men om detta slutar med remi har även Kent chans att blanda sig i om segern
I grupp B är det betydligt jämnare. Här leder Erik T en halva före Erik A och Joel och eftersom det sedan är en hel pinne ner till nästa är det troligt att segraren återfinns i nämnda trio. Erik T har både Joel och Erik A kvar så här vankas många finalpartier!
Igrupp C har Thorsten tagit ledningen med en hel poäng före Johan, Stig-Lennart och Håkan. Dock har Thorsten kvar både Stig-Lennart och Håkan så än är det inte riktigt klart.
I grupp D har vi tävlingens ende fullpoängare i Pesach som dock hade en hel del flyt när han vann på tid i en förlorad ställning igår. 3 poäng ger en ledning med en hel pinne före Kristian och Stina och i nästa rond möts Pesach och Stina i något som känns som sista chansen att utmana Pesach om segern.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.