EP Ägde i Nybörjarserien

Idag, 28:e januari, spelades näst sista sammandraget i ungdomsserien och samtidigt de första ronderna i nybörjarserien där spelarna i vår tisdagsgrupp fick debutera i seriesammanhang. Och vilken debut!! Efter fyra segrar och bara en förlust vann EP 5 sammandraget i Höllviken och går därmed till A-final i nybörjarserien!! Laget som bestod av Gustav, Algot, Kasper, Gavin och Otto och på de 20 partierna vann de 13, spelade remi i 2 och förlorade bara 5!! Lysande!!! Nämnas bör att Gustav och Algot vann alla sina partier!!
Lite högre upp i seriesystemet vann EP 1 över Eslöv med 3-1. Eftersom LASK vann sin match mot LASK 2 med samma siffror blir det en direkt avgörande match mellan EP och LASK i sista ronden där EP tar hem segern vid oavgjort om det blir minst 1-1 på de två första borden eller om de förlorar med ½-1½ på de första med vinner på tredje. Invecklat… EP bli i vilket fall minst 2:a i Skåne för 3:e året i rad!
EP 2 förlorade som väntat mot Limhamns förstalag och spelar match om 6:e plats i division 1.
I division 3 behåller EP 3 andraplatsen efter en vinst med 3½-½ mot Eslöv 2 och därefter förlust med 4-0 mot Finja. Dock knappade förföljarna in på oss och eftersom vi möter suveräna serieledarna LASK 4 i sista finns det risk att både Finja och Ystad smiter förbi.
I division fyra hade vi inte riktigt marginalerna med oss. Efter en inledande vinst mot Helsingborg 3 med 2½-1½ blev det stryk med 3-1 mot serieledarna från MAS 2. I sista matchen borde vi fått med oss minst 1 poäng mot Bara 2, men tyvärr fick vi åter bita i gräset och resultatet blev 1-3. Efter dessa resultat ligger vi kvar på 5:e plats inför avslutningen och det ser svårt ut att nå upp till medaljerna!
Nu återstår bara serieavslutningen då samtliga lag i alla serier, 42 lag och 168 speklare, samlas i Dalby den 11 mars!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.