EP MÄSTARE I UNGDOMSSERIEN

EP1
I går, lördag, spelades sista ronden i årets ungdomsserier och efter mycket dramatik stod EP återigen som mästare i ungdomsserien!! Efter att förra året ha förlorat titeln till Lask i det allra sista partiet i serien så var det i år dags för revansch. Förutsättningarna var liknande. Vi skulle möta LASK i sista och vinna serien om vi vann eller spelade oavgjort. Vi skulle också hamna före LASK vid en knapp 1½-2½-förlust. Dock fanns då även Helsingborg med i leken och om vi skulle förlora med 1½-2½ kunde Helsingborg smita förbi om de slog Eslöv med 3½-½ eller mer. Ett inte helt osannolikt resultat eftersom Eslöv saknade sin toppspelare Martin Jogstad.
Så till matcherna: Vi var något försvagade i och med att Joel på 3:e och Sven på 4:e saknades. I stället fick Pontus och Stina hoppa in. På pappret såg det därmed lite illa ut för oss. Förvisso var Erik och André höre rankade än sina motståndare men bara med 100 poäng vardera medan Pontus o Stina hade 400 poäng lägre än sina motståndare. Raffel var att vänta…
Ganska tidigt gick Pontus vilse i en skarp variant och vi hamnade i underläge med 1-0.
Därefter lyckades Elizabeth, i Eslöv, slå sin 400 poäng högra rankade motståndare på bord 1 i matchen mot Helsingborg. I och med detta var Helsingborg ute ur leken om seriesegern och vi visste att 1½ skulle räcka.
Sen blev det en lång väntan. Alla andra partier i alla andra serier var sedan länge slut, prisutdelningarna avklarade och de flesta hade åkt hem när tre EP:are och tre LASK:are kämpade om titeln. Erik såg ut att stå lite sämre. Andrés parti var helt lika och Stina hade en bonde mindre men en för motståndaren otäck fribonde ända framme på 6:e raden. Och tidsnöden närmade sig!
Då hände en massa trevliga saker! Erik lyckades få fart på sina torn och bytte ner till ett lovande slutspel. André bytte så att han fick två förbundna fribönder på kanten mot att motståndaren fick sina i centrum (a,b,g,h mot e,f,g,h) och Stina lyckades lura sin motståndare på en hel pjäs.
Därefter ett bevis på fantastiskt lagspel! André vevade hem sitt parti och eftersom 1½ räckte bjöd Stina remi med pjäs över. Den förvånade motståndaren accepterade gärna och titeln var vår. Av bara farten vevade sedan Erik hem sitt parti och vi vann finalmatchen och gick därmed obesegrade genom serien.
EP2
Tyvärr inneber de många återbuden att EP 2 var tvungna att lämna w.o. i sista ronden. Därmed hamnade vi sist i slutspelsgrupp 2 och blir egentligen nerflyttade nästa år. Eftersom vi har 5 spelare födda 97 som nästa år blir för gamla gör inte detta så mycket eftersom vi ändå tänkt dra bort detta lag ur serierna.
ÄVEN EP 3 VANN SERIEN!
I division 3 var det stenhårt och vi låg en halv partipoäng efter ledarna Helsingborg 3. I sista skulle vi möta sistaplacerade MAS 2, men tyvärr lämnade de w.o. så vi vann med 4-0 utan att spela. Eftersom Helsingborg bara vann med 3-1 så smet vi förbi och vann därmed division 3! Eftersom MAS bara lyckats ta 3½ partipoäng på 6 matcher hade vi troligen vunnit med 4-0 även utan w.o. men det hade ju varit roligare att spela. Men en fantastisk säsong av EP 3 med 5 vinster och två oavgjorda matcher. De lyckliga seriesegrarna är Stina, Sigge, Ludvig, Rouven och Oliver!!
EP 4
Lag 4 låg på 4:e plats inför slutronderna och hade en liten chans att komma på pallen. Efter vinst i första med 3½-½ kom de nästan ifatt Knislinge på 3:e plats men efter att båda lagen spelat 2-2 i sista lyckades Knislinge hålla undan med en halv partipoäng till godo. I vilket fall var en fjärde plats efter 4 vinster, 3 oavgjorda och bara 2 förluster en förnämlig prestation av våra spelar, Alrik, Marcus, Hamish och Astrid.
EP 5
EP 5 drabbades återigen av ett sent återbud i och med att Otto blev ”insnöad” och inte kunde ta sig till Dalby. De tre spelarna på plats kämpade tappert och en knapp förlust 1½-2½ och en oavgjord var starkt gjort av EP 5. Detta räckte till en 7:e plats bland 10 lag i division 4 efter 2 vinster, 3 oavgjorda och 4 förluster. Starkt jobbat av våra yngsta. I laget spelade Luke, Gustav, Otto, Algot och Alice.
Nu är det slut med seriespelet för denna säsongen och vi tränar för nästa års ungdomsserier!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.