Ungdomsserien igång på allvar

Idag spelades första ”riktiga” omgången av ungdomsserien och EP var i elden med tre lag:
EP 1 spelar i division 2 och hade en svår bortamatch mot Kristineberg. Matchen inleddes med att Oliver besegrade sin motståndare och gjorde 1-0 till de goda. Sen förlorade Stina, men Hannes N såg snabbt till att EP återtog ledningen. Sin vana trogen spelade Hannes E ner sig så att han satt och spelade på inkrementet i ett slutspel med torn och bonde mot två löpare. Med dålig tid lyckades han inte hålla det och vi fick nöja oss med 2-2. Detta ger en delad andraplats i tabellen en futtig halv partipoäng efter LASK 2 som leder. Tabell på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6110
EP 2 spelar i division 3 och inledde med att spela 2-2 mot Bara Bönder 2. Detta efter vinster av Sigge och Marcus. I rond 2 blev det en snöplig förlust mot HASK 3 efter att Marcus vunnit igen och Sigge råkat ut för en mattkombination med pjäs över. I dagens tredje rond ställdes de mot ett decimerat HASK 4 och Marcus tog sin tredje poäng för dagen men nu mot w.o. Sigge vann igen men eftersom Rouven och Hannes B hade en svart dag räckte det återigen bara till 2-2. Detta ger en 8:e plats av 10 lag och tabellen hittar ni på https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=6534
EP 3 spelar i division 4 och skulle också spela 3 matcher. Tyvärr drog sig Kristianstad ur serien så det blev bara 2 matcher. Först besegrades Bara Bönder 3 med 3-1 efter vinster av Luke, Gustav och Hamish. Sen blev det en längre paus medan de andra två lagen gjorde upp inbördes och slutligen spelade vi 2-2 mot Kristineberg. Detta efter att Astrid vunnit i stor stil och Luke spelat hem ett besvärligt slutspel med två torn mot dam. Här finns ännu ingen tabell, men vi återkommer så fort vi vet!

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.