EP till final i Kadettallsvenskan!

Framgången för klubbens lag i Schack 8:an förra helgen följdes upp med en om möjligt ännu mer imponerande insats i kvalet till Kadettallsvenskan som gick av stapeln på Järnåkraskolan i Lund i helgen. Kadett är man till och med det år man fyller 16. De tre bästa lagen kvalificerar sig till finalen i Kadettallsvenskan, vilkt kändes avlägset med vårt unga lag.

Spelet fördelades på tre ronden på lördagen och tre på söndagen. Det var elva deltagande lag med, vilket betydde att ett lag fick frirond i varje rond. Laget satte målet att få spela i alla sex ronderna, dvs undvika att få frirond i någon av ronderna.

Lördagen började med en stabil insats och seger mot Eslöv med 5-1. Det betydde dock lite tuffare motstånd, och efter en minimal förlust mot Limhamn i rond 2, och sedan en mycket tuff match mot storfavoriten LASK, så kom laget ner en bit i resultatlistan efter lördagens spel.

Söndagen började med match mot Örgryte, som saknade flera av sina bästa spelare, men ändå är en ungdomsklubb av rang. Efter en stabil seger för våra grabbar där undvek vi igen frironden, och fick Manhems andralag i femte ronden. Redan från början av den matchen visste vi att det krävdes vinst för att undvika frirond i sjätte och sista ronden. Förlust eller oavgjort betydde avslutning med frirond.

Matchen började tufft med tidigt underläge 2-1, och Luke och Marcus med ganska tuffa ställningar. Oliver stod bra, så vi höll hoppet uppe. Därefter vände både Marcus och Luke snyggt på sina partier, och vid ställningen 3-2 så var det stolpe ut för Oliver, som trots allt höll remi, och seger med minsta möjliga marginal.

Vi trodde först på match i sista ronden mot den andra favoriten Manhem 1, men lottningen föll till vår fördel med match mot LASK 2, som haft en bra turnering. Men våra spelare var inte mätta på framgångar, utan alla gick in i sista matchen med seger i blicken! Gustav såg tidigt ut att vinna, men tappade tyvärr bort sig i tornslutspelet. Marcus kvitterade snabbt, och efter remi av Alrik och vinst av Sigge hade vi plötsligt segervittring även i den matchen. Efter lång och säker fight vann Oliver och säkrade matchvinsten. Luke och Oscar Morell spelade sedan turneringens sista parti, vilket slutade med remi med mersmak för Luke, med torn och kantbonde mot torn när de skakade hand.

Det betydde matchseger 4-2, och bland det mest överraskande jag har varit med om i schacksammanhang. En Passant kom på tredje plats, och kvalificerade sig för finalen i Kadettallsvenskan, i Mölnlycke i augusti i år! Bästa poängplockare på de sex ronderna blev Alrik på 4½, föld av Luke, Marcus och Sigge på 3½ och Oliver och Gustav på två mycket betydelsefulla poäng var.

Länk till slutresultatet, där man också kan se rondresultaten genom att klicka på En Passant i tabellen.

Övre raden: Marcus, Oliver, Sigge
Nedre raden: Luke, Gustav, Alrik

Superstort grattis till detta kämpande lag!

Edit: Det går att läsa om ”Outsidern En Passant” och en bild på Alrik på Sveriges Schackförbunds webbsida!

Edit 2: Våra fina barn har blivit uppmärksammade av Lokaltidningen Svedala!

Det här inlägget postades i Turneringar externa, Ungdomar. Bokmärk permalänken.