Ungdomsserien, omgång 2

Idag spelades ungdomsseriens andra omgång, med rond 3 för förstalaget i div 1, och rond 3 och rond 4 för andralaget i div 3. Förstalaget mötte tuffast möjliga motstånd i LASKs förstalag, och förlorade, medan andralaget vann båda sin matcher, mot Eslöv 3 och Bara Bönder 2.

Lag 1 spelade hemma mot ett av de lag som kommer att göra upp om segern i ungdomsserien, LASK. Även om inte LASK mönstrade sitt starkaste lag så skiljde det 450 ratingpoäng i snitt mellan lagen. Först klar blev Ludvig som gick på en spelöppningsfälla i antagen damgambit. Sen föll våra spelare en efter en och slutresultatet skrevs till 0-4.

Andralaget samlades på Föreningarnas hus i Dalby för två matcher, och laget bestod av Gustav, Luke, Marcus N och Markus A. Den mest spännande matchen blev den första, mot Eslöv, där spelet också varade väldigt länge. Först klar var Markus A, som fick återse Hugo igen efter remin dem emellan i Skol-SM. Den här gången var det Markus som drog längsta stråt. Ett tag därefter fick även Marcus N vinna, och även om Gustav förlorade på förstabordet så såg det bra ut för Luke.

Även om vi inte fick se några sprakande kombinationer, så var partiet mycket intressant. Luke spelade strategiskt redan från början, och när vi tittar in, så är materialet lika. Trots det har Luke en mycket kommenderande ställning:

Luke har tagit den enda öppna linjen, vits springare har begränsat scope, medan svarts springare vill hoppa via d5 till f4. Men det är en annan svaghet som Luke utnyttjar först: sjunde raden – 21… Te2! 22. Tf1 Sd5 23. Td2 Txd2 24. Sxd2 Sf4 25. g4 Te2!

Svart har fortfarande inte tagit något material från vit, men nu faller hela vits ställning samman: 26. Sf3 Sxh3 27. Te1 Txe1 28. Sxe1 Sxf2 och kvar är bara att raka hem slutspelet med två bönder över och inga tunga pjäser kvar.  Slutresultatet skrevs därför till 3-1. Partiet varade 2½ timme, och det blev bara en 10 minuters paus för Luke innan nästa parti.

I den andra matchen var det ingen av motståndarna som höll ut så länge. Efter långköraren i första var Luke klar först av alla i andra med en vinst, medan övriga följde efter i snabb sekvens därefter, och 4-0 till EP 2, som i skrivande stund ligger trea, även om inte alla resultat matats in. De två första avancerar till div 2 nästa år, och vårt lag har kvar att möta båda som ligger före, och har därmed allt i sina egna händer.

Nästa omgång av Ungdomsserien spelas den 25:e januari nästa år, då också med Nybörjarserien. Vi hoppas få hela två lag till Nybörjarserien, men vi får se om alla ställer upp. Väl mött då!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.