Sigge ny klubbmästare för juniorer!

Före sista ronden av Junior-KM ledde Ludvig och Luke på 3½/4, med Sigge och Oliver skuggande på 3/4. I onsdags kväll var det smart att inte ta saker för givet, för resultaten skakde om resultatlistan ordentligt! När kvällen var över stod Sigge som ny klubbmästare! 

På toppbordet möttes Sigge och Luke. Föga oväntat blev öppningen ryskt, och Sigge vann tidigt en bonde.

Sigge spelade 12. Db3, och Luke gjorde rockad för att gardera bonden på f7. Sigge tog på b7, och kom något sämre, men lyckades efter hand jämna ut ställningen så att det bara var en bonde över. Som vi vant oss vid på sista tiden spelade Sigge mycket stabilt, och förde överläget till vinst.

Sigge och Luke

I ett vilt parti mellan Ludvig och Marcus fick båda ner en bonde i dam, vilket resulterade i ett slutspel med D+L+bönder för dem båda, men Ludvig såg ut att ha de bästa chanserna. Ludvig gick därefter fel och förlorade plötsligt. Samtidigt vann Oliver mot Alrik, och rockaden var ett faktum: Både Sigge och Oliver hade gått om Ludvig och Luke.

Oliver, Ludvig, Marcus, Alrik

Hela resultatet kan hittas här, men slutställningen blev:

 1. Sigge 4/5
 2. Oliver 4/5
 3. Ludvig 3½/5
 4. Luke 3½/5
 5. Marcus N 3/5
 6. Otto 3/5
 7. Alrik 2/5
 8. Gustav 2/5
 9. Rouven 2/5
 10. Algot 1/5
 11. Hannes 1/5
 12. Markus A 1/5

Idag är det dessutom lördag, och Sigges födelsedag, grattis Sigge!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.