Allsvenskan rond 3

En Passants tre lag tog sig genom tredje ronden utan förluster även om en del av de oavgjorda resultaten smärtade en del. EP 1 mötte Åstorp och segrade med 7½-½ och toppar fortsatt serien. EP 2 spelade 4-4 mot Skromberga och ligger 4:a i en haltande tabell. Även EP 3 spelade oavgjort mot MAS 3 och här ligger vi på 7:e plats efter 3 ronder. Tabeller hittar ni här. EP 1 i div 2 grp 8, EP 2 i div 3 grp 8 och EP 3 i div 3 grp 9.

Lag 1 tog en storseger i en synnerligen avslagen match. Åstorp kom till Svedala med bara 6 spelare och ett synnerligen reservbetonat lag. Två 1900-spelare på toppborden, därefter två 1300-spelare på bord 3 och 4. Följt av två 1600-spelare och två w.o. Således ledde vi redan med 2-0 när matchen startade. Detta blev snabbt 3-0 då jag hade nöjet att fånga motståndarens dam redan i 16:e draget efter att han gått fel redan i 6:e draget i en accelererad drake. Christofer spädde på till 4-0 och Håkan säkrade segern med 5-0. 6-0 ordnade Christian innan Åstorp fick sin tröstpoäng genom en remi för Kent. I ett långt springarslutspel fastställde slutligen Erik slutresultatet till 7½-½. Tråkigast var det för Stefan och Sven som åkte till Svedala men inte fick spela.

För EP 2 var det dramatiskt värre. På bord 7 och 8 spelade Johan H och Håkan K upp identiska ställningar och på samma sätt som Johan förlorade en pjäs lyckades Håkan vinna en. Låter som 1-1 men då ringde Håkans icke avstängda telefon och hastigt och olustigt var det 0-2. Lagledare Torgny kände då sitt ansvar och reducerade till 1-2. Detta följdes i ganska rask takt av att Holger och Nils N bärgade varsin seger och matchen hade svängt till vår fördel med 3-2. Även om säsongsdebuterande Niklas förlorade såg det i det här läget mycket ljust ut. Joel hade ett vunnet dubbelt tornslutspel och Nils Å hade en pjäs mer i en förvisso komplicerad ställning. Joel förde med god teknik sitt parti till vinst. Sen vet vi inte riktigt hur det gick till, men på något sätt fick Nils motståndare korn på hans kung och en serie schackar ledde till vinst för honom. 4-4 och en liten skuffelse för vårt andralag som aspirerar på seriesegern.

För EP 3 gällde match i Malmö mot ett mycket ojämnt MAS 3. Från 1729 på bord 1 ner till 1099 på bord 7 och orankade på bord 6 och 8. När jag först tittade till matchen så stod det 3-2 till MAS efter att Erik A, Hannes E och Stina förlorat medan Johan F och Sigge vunnit. Därefter segade sig EP ifatt och förbi efter vinster av Pesach och Ludvig. Kvar var Hannes N som tyvärr förlorade och slutresultatet skrevs till 4-4. Intressant detalj är att MAS gjorde 4-0 på de fyra första borden medan EP kontrade med 4-0 på de fyra sista. EP parkerar därmed på 7:e plats i serien men har bara en poäng upp till en trio lag ovanför nedflyttningsstrecket och med match mot suveräna jumbon Ystad 2 finns det hopp om att stanna kvar i serien av egen kraft!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.