Allsvenskan rond 6

EP 1 – Ystads SS 5 – 3

Söderslättsderbyt var (nästan) avgjort redan vid spelstart, då Ystad bara hade sex spelare. Nu lyckades vi nästan sjabbla till det i alla fall, speciellt när Christian kastade in handduken på grund av sjukdom kvällen före match. Sigge gjorde bejublad debut i förstalaget med en WO, och pappa följde efter ett bord upp.

Håkan var först klar, vilket man inte kunde tro med tanke på hur lite pjäser som var kvar. Bondeslutspelet var järnsäkert vunnet, men det är lång från vad man kunde säga bara ett halvdussin drag tidigare. Därefter höstades ett par remier hem, av Kent och Joel, som båda länge haft balanserade ställningar, Joels ställning dessutom låst och med underläge på klockan. Stefan cementerade vinsten med en kombination mot motståndarens kungsställning. Men därefter var det slut på det roliga: Stabile Christofer blev nedtryckt på kungsflygeln, och Erik med goda resultat tidigare under säsongen fick se sin kungsställning öppnad som en konservburk genom ett offer.

Tack vare en oväntad seger för Helsingborg mot Kristineberg så finns faktiskt en slim chans till avancemang genom seger mot Kristineberg i sista, om LASK också går bet mot Åstorp.

Engelholms SK – EP 2 3 – 5

Vårt andralag är i serieledning! Bara en match återstår, och det börjar lukta uppflyttning till div 2!

EP 3 – SK Bara Bönder ½ – 7½

Trots ett tråkigt resultat så fanns flera mycket trevliga nyheter kring den här matchen! Vi hade mycket fina debuter för Nils och Mats i allsvenskan, med spel som lovade mer över de kommande åren. Dessutom spelade Oliver, sist kvar i laget, ett mycket spännande parti och höstade hem en fin remi för att putsa siffrorna.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.