EP störst i Ungdomsserien

När nybörjarserien drog igång i lördags så blev EP med 5 lag största klubb tillsammans med Limhamn i hela Ungdomsserien! Fem lag innebär att 20 spelare är igång samtidigt och även om vi drabbades av ett sjukdomsfall så att vi bara blev 19 spelade det inte så stor roll. Oavsett vilket är det imponerande att Svedala är delat största klubb i Skånes ungdomsserier!

EP1: För vårt förstalag gällde match mot dittills obesegrade serieledarna Limhamn 2. Redan i bilen på väg till matchen trillade första poängen in när Limhamn ringde och lämnade wo på sistabordet. Lite tråkigt för Marcus, som inte fick spela, men 1-0 till oss. När matchen sen kom igång så lurade Luke snabbt sin motståndare på en pjäs. Samtidigt snodde Sigge ett par bönder för sin motståndare och när en av dem så småningom gick i dam var det enkelt. 2-0.

Luke spelade lugnt och säkert och bytte av tills det bara var 2 pjäser och 6 bönder mot 1 pjäs och 6 bönder. Detta spelades hem med ackuratess. 3-0, matchen vunnen! Kvar var Oliver vars parti hela tiden hade varit materiellt lika men med initiativ för Oliver. Efter några missade vinstchanser byttes det ner till dam och 4 bönder vardera. Men Oliver hade en fribonde på 7:e raden och avslutade elegant i följande ställning

1.Db7+ Kd8 (om 1.- Kd6 så 2.Db5+ med damvinst) 2.Db8 matt

4-0 mot serieledarna, men trots detta är vi kvar på tredje plats. LASK leder 2 partipoäng före oss och möter sistaplacerade Bara i sista ronden så tyvärr känns seriesegern avlägsen. Möjligen har vi hugg på silvret om Eslöv tar poäng mot Limhamn. Tabell

EP2: I EP 2 var det tänkt att Signe skulle debutera, men tyvärr satte sjukdom käppar i hjulet. Nu blev det trots allt så att även våra motståndare var en man kort så tre mot tre! Här gick det inte riktigt lika bra som för EP1. Elias förlorade lite för snabbt efter att ha dragits med i motståndarens tempo och efter hård kamp förlorade även Freja. Återstod comebackande Alrik som spelade ett riktigt bra parti där han pressade motståndaren, men åkte på en kontring och fick lära sig att det kostar att inte rockera! När krutröken lagt sig hade Alrik löpare, springare och 2 bönder mot torn och fyra bönder och då enades man om remi. ½-2½. Tabell

EP3: Till Limhamn åkte tredjelaget med Kasper, Liam, Alfons och Theo för tre matcher i div 4. Det är en bra nivå för de som är lite mer rutinerade än nybörjarna, men inte ännu vana turneringsspelare, och det enda som är synd är att det bara är fem lag som spelar där i år. Precis som när vi var värdar för div 4 i Aggarpshallen i höstas, så fanns dock gott om extra spelare från de närvarande klubbarna, vilket betydde att alla fick spela tre partier! Mycket glädjande var också att ingen av våra spelare förlorade alla tre partier, vilket brukar stärka självförtroendet för fortsättningen. Laget vann två av matcherna, med 4-0 och 3-1 och förlorade en med 1-3. Det finns fortfarande en chans till en framskjuten placering, vid bra resultat i slutsammandraget i mars. Tabell (där dock några av resultaten haltar något i skrivande stund).

EP4: Nybörjarserien spelade sina tre första ronder i Klågerup och eftersom vi har två lag med i serien möttes dessa i rond 1. Här var det lag 4 som avgick med segern med 3-1. Därefter var det match mot hemmalaget Bara bönder 3 och eftersom de bara var två spelare hade vi 2-0 från början. Tyvärr förlorade vi de andra partierna så 2-2 blev slutresultatet. I tredje skulle vi mött Bara 4, men de kom inte till spel så en wo-vinst med 4-0 blev det där. Detta innebär en andraplats i serien bakom omöjliga Kristineberg som vann alla sina matcher. I laget spelade Vilhelm, Alexander, Benjamin och Bastian.

EP5: Som tidigare nämnts så inledde EP 5 med en 1-3-förlust mot EP 4. I rond 2 stod Kristineberg 2 på menyn och de är alldeles för bra för nybörjarserien så det blev 0-4. Sen avslutade vi med att slå Eslöv 3 med 2½-1½. Detta placerar EP 5 på en fjärde plats med samma poäng som Eslöv på tredje men med en partipoäng mindre. Finns möjlighet till 2 medaljer. I EP 5 spelade Thea, Nathan, Vincent och Milo.

Så 19 EnPassantare i elden och bra resultat överlag och viktigast! Jag hoppas att alla hade roligt!!!

Nu blir det att vänta ända till 12 mars då serierna spelas färdigt. Då spelas alla matcher i samtliga serier i Helsingborg. Så boka in detta datum redan nu. Ganska häftigt med 29 lag och över 100 spelare samlade!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.