EP Seriesegrare med en rond kvar

Efter gårdagens storseger mot Lunds SK är det redan klart att EP vinner division 2 och tar steget upp i ”ettan” igen. Trots att flera av lagen har 2 matcher kvar så är vårt försprång ointagligt! Detta efter 4 storsegrar och en ”stolpe-in”-seger mot Harplinge. I gårdagens avgörande match blev det aldrig riktigt spännande. Nils Å var tillbaka i laget och tillbaka som snabbast klar! 1-0 till de goda och en skön start på matchen. Detta följdes sen upp med vinster av Holger, Stefan och Rålann till 4-0 och när sedan Christofer satte 5-0 var matchen och seriesegern hemma! Att det blev en liten plump för Erik T på bord 1 gjorde inget när Christian och Joel, i ett svårnavigerat slutspel med damer kvar med, avgjorde till storseger med 7-1. Ett resultat i underkant eftersom vi var högre rankade med 350 poäng i genomsnitt och med 2 orankade i slutet av Lundalaget.

Sen över till de orapporterade ronderna: I tredje matchen mötte vi Limhamn 3 och här inleddes matchen med de bevingade orden ”jag trodde det var nästa söndag” och underläge med 1-0 innan spelet ens hade startat. När vi sen väl kom igång gick det ganska snabbt. Jag fick in en Holländare som lurade min motståndare och 1-1 redan efter 12 drag! Sen sviker minnet mig om ordningen på segrarna men i vilket fall vann Christian och Niklas medan Christofer, Joel och Håkan remiserade till ointagliga 4½ poäng. Kvar var då vanligtvis snabbe Nils Å som efteråt sa att ”får jag inte vara först klar så vill jag vara sist”. I vilket fall vann även Nils och vi vann med 5½-2½ och hade så långt inte förlorat ett enda parti på brädet på 3 matcher. Något som snart skulle ändras…

I rond 4 var det bortamatch i Halmstad mot Harplinge och troligen var det den långa resan som gjorde det. På lördagskvällen kom Christian med ett sent återbud varför Sigge fick debutera i EP 1. Detta gjorde han med den äran och tog en säker halva mot en 200 pinnar högre rankad spelare. Med denna poäng hemma och med mer än 200 pinnars bättre snittranking på de övriga borden såg det lovande ut för oss! Detta trots att jag hade räknat helt fel i en Stauntongambit och stod som en mumifierad bananmelon (klassiskt talesätt).

Sen sopade Kent banan med sin motståndare till 1½-½, Christofer remiserade och Joel vann så vi hade 3-1. Men när man tittade på de återstående brädena såg det mindre muntert ut. Efter att ha kämpat på i taskig ställning blev jag slutligen tvungen att kast in handduken, 3-2, och strax senare fladdrade också Anders handduk till och det var 3-3. Än värre var de återstående borden. Holger hade 2 bönder under i ett tornslutspel som de flesta av oss ansåg var stentorskat och Niklas hade, efter att ha undvikit alla enkla vinstvägar, skaffat sig ett slutspel med torn, f- och b-bonde mot 2 springare.

Förhoppningen är att kunna bjuda er på dessa partislut så småningom men i vilket fall visade Holger goda slutspelskunskaper och höll sitt slutspel till 3½-3½. Att matta med 2 kusar är inte så lätt så vi andades ut i förvissningen att vi troligen skulle komma undan med 4-4. Men det tyckte inte Niklas utan han vred och vände på det och till slut gick motståndaren vilse och vi vann matchen med 4½-3½. Oförtjänt men mycket trevligt!! Och ett bevis på att det inte är ratingtalen som spelar!! Vill man kolla in den trevliga tabellen och matchresultaten så finns de här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.