EP-SUCCÉ I MOBILE LABS OPEN

Helgen före jul spelas, som vanligt, Malmö Open och sedan några år tillbaka heter turneringen för spelare under 1600 Mobile Labs Open. Årets ”lilla” blev en veritabel succé för EP med inte mindre än 4 spelare på topp 10. Men låt oss ta det från början:

På fredagskvällen spelas det 4 snabbschackspartier för att sortera spelarna in för lördagens och söndagens långpartier. Redan här anade man storverk med 2 EP:are på full pott. Det var Luke och Marcus som slaktade allt motstånd i snabbschacket. Strax bakom följde Sigge och Anders H med 3 poäng och sedan resten av EP-gänget på 2 poäng! Imponerande insats…

Detta innebar EP på bord 1 och 2 i lördagens första rond. Tyvärr med förluster för både Luke och Marcus. Anders H gick ifatt med en vinst medan Sigge tappade tätkänningen efter en förlust. Av övriga noterades vinster för Alrik, Stina, Pesach och Kristian så 8 av våra 9 kämpar låg på 3 av 5 eller bättre inför lördagens andra långparti.

Av toppkandidaterna blev det vinster för Luke och Anders H, vilket gav delad andraplats inför söndagen med 5 av 6. Tyvärr förlorade Marcus igen och hamnade på 4 av 6 där han fick sällskap av Stina, Alrik, Kristian och Pesach som alla vann igen!

Detta bäddade tyvärr för ett antal interna uppgörelser på söndagsmorgonen. På bord 2 gjorde Luke och Anders H upp om vem som skulle utmana om segern i slutronden och där vann Anders ett långt och hårt parti. På bord 6 möttes Stina och Kristian och Stina och trots att Kristian slarvade bort ett helt torn i öppningen lyckades inte Stina knyta ihop säcken utan förlorade när Kristians pjäser knockade kungen! Tredje EP-matchen var Pesach mot Marcus på bord 8 där det slutade remi efter hård kamp. Samtidigt plockade Alrik sin 3:e raka vinst i långpartierna och seglade upp i toppstriden.

I sista ronden spelade Anders om turneringssegern på bord 1. En vinst där skulle innebära vinst i hela turneringen eftersom det spelades remi på bord 2. Tyvärr lyckades det inte för Anders att ro hem det men trots en förlust blev han bäste EP:are på en 4:e plats med 6 av 8. 6 av 8 tog också comebackande Alrik (dags att lägga av med fotbollen…) efter att han i sista ronden besegrat Luke och därmed vunnit alla fyra långpartierna. Detta räckte till en 7:e plats där han hade sämst särskiljning av 6-poängarna. Bäst särskiljning av 5,5-poängarna had Marcus, Som efter vinst i sista svingade sig upp på en 8:e plats. Allra bäst kvalitetspoäng, överlägset så, hade Luke som trots förlusten i sista tog en stark 10:e plats och fullbordade vårt topp 10-kalas!

Hur gick det då för övriga EP:are? Kristian förlorade och blev 15:e på 5 poäng, Stina vann och blev 20:e på 4,5. Lika många poäng fick Sigge som blev 21:a och Pesach som blev 24:e. Tyvärr kunde inte Gustav vara med på söndagen men han blev ändå 58:e med 2 av 6. Totalt deltog 66 spelare i lilla Malmö Open.

Vad sa ni? Vill ni veta hur det gick i ”stora Malmö Open?? Hmmmm få se om vi vet något om detta: Jo! Platon Galperin vann på 7 av 8 och vår ständige tränare Stellan kom 3:a på 6,5. Aha menade ni EP:arna?? Bäst lyckades Anders K som tog 4½ poäng på de 8 ronderna och blev 75:a. Övertecknad tog 4 och blev 92:a, Torgny tog också 4 poäng och blev 100:e och slutligen Håkan som fick nöja sig med 3 poäng och en blygsam 142:a plats. Sammanlagt 201 spelare deltog i Malmö Open.

Slutligen lite statistik: Det blev ganska rejält med plus för Ep om man räknar Elo och de som framför allt bidrog var Spelarna i Mobile labs! Vi delar in dem i Kidsen och vuxlingarna…

Alrik, Luke, Marcus, Sigge och Gustav gick + 28 i Elo och nästan +170 i Snabb-Elo

Anders, Kristian, Pesach och Stina gick + 50 i Elo och – 38 i snabb-Elo

Anders, Rålann, Torgny o Håkan gick -30 i Elo och -33 i Snabb-Elo

Summerar man detta blir det +48 i Elo och +99 i Snabb-Elo och de som bidrog mest till detta var Alrik som plussade ofattbara 115 pinnar i Elo och Anders H som plussade 57. I snabbschacket var det Luke med + 83 och Marcus med + 67 som glänste mest. Vill man se de fullständiga resultaten så klicka HÄR. Nu ser vi fram mot nästa GP-turnering som blir Elite Hotels Open i Växjö 10-12 februari.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.