EP 2 och EP 3 Ångar På

I förra helgens matcher i allsvenskan så gjorde EP 2 och 3 nästan rent hus med sina motståndare och befäste sina respektive serieledningar!

EP 2: Hade en på pappret jämn och spännande match mot Kristineberg 2, ett lag som man förlorade mot förra året. Med 2 orankade spelare i vardera laget hamnade ratingsnitten på de 6 rankade på 1706 för EP och 1700 för Kristineberg. Som synes mycket jämnt och spännande. Men nu är det ju inte ratingtalen som spelar utan de som sitter vid brädena och där satt bland annat vår orankade debutant Jonas och vår orankade och obesegrade Linus och när de bankade sina rankade motståndare var det 2-0 till oss. Motsvarande par, rankade EP’are mot orankade Kristinebergare blev 1½-½ till oss med vinst för Erik A och remi för Linn.

Återstår de fyra toppborden där det var jämnt på första och övervikt för Kristineberg på de andra tre men nu är det ju spelarna som spelar och Holger och Nils N plockade hem varsin 1:a medan Torgny remiserade och Håkan K förlorade. Men i vilket fall en stabil 6-2-seger till de goda och fortsatt serieledning över julhelgen. Efter jul väntar sedan en ny seriefinal mot Lunds SK som ligger tvåa, en poäng efter EP.

EP 3: Gjorde en ännu starkare insats i en på pappret jämn match. EP med 1 orankad och ett snitt på de andra fyra på 1370 mot Malmö SS, också med en orankad och 1343. Som synes jämnt och spännande, eller inte… Det mesta av MSS ranking satt på förstabordet med 1631 men det hjälpte föga eftersom Stina gjorde ett strålande parti och vann. Som lagledare visade hon då vägen och resten av laget följde och efter vinster av Tobias, Anders, Pesach och Lukas bärgades en stensäker 5-0-seger. Detta ger serieledning här också men bara på partipoäng eftersom MAS 3 också vunnit sina inledande matcher.

Men spelade inte EP 1? Svaret på denna fråga är ett definitivt och rungande NEJ! Kent spelade (= vann) och vi övriga var närvarande i lokalen. Med 250 mer i snittrating ville vi bevisa att det inte är ratingtalen som spelar utan spelarna och efter att Erik T, Christofer och undertecknad förlorat och Tobias, Joel, Nils N och Håkan remiserat inkasserade vi årets första förlust med 5-3. Mer salt i såren? Motståndarnas förstebordare var den ende som hade platsat i vårt lag, på bord 6 och vi hade 42 poäng mer på bord 8 än de hade på bord 2. SUCK.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.