Stormästargänget!!

ANDRA RONDEN!!!

EP och camp-arna fortsätter på den inslagna vägen med mest remier! Totalt noterades 3 vinster, 7 remier och 2 förluster (bara 12 partier eftersom Stefan hade frirond). Vi tar det uppifrån…..

I klass M satt Peter på bord 1 i denna 2:a rond och fick en kanonöppning!! När det sen var dags att skörda frukterna med en enkel bondevinst med överlägsen ställning fick han en kreativ härdsmälta och skulle vinna snyggt!!! Detta gick inte utan det blev bonde, men motspel och remi.

Janne lurade först sin motståndare i öppningen varefter han lurade sig själv och stod på klar förlust innan motståndaren bjöd på en kombinationsövning och Janne kunde bärga hela pinnen.

1½ av 2 för båda i klass M är ruskigt starkt!!!

I klass 1 tog Robin omgående revansch och krossade sin motståndare i en drake medan Mats, helt utspelad i öppningen, tyckte vi, vände på steken och hade kanske vinstchanser men seglade hem en halva. 1 av 2 för båda ger ett bra utgångsläge.

I klass 2 spelade Anders en scheveningen där han kanske kunde fått ett fördelaktigt slutspel. Ett mindre lyckat avbyte gjorde att partiet ebbade ut i remi. Själv drabbades jag också av kreativitetens förbannelse!! En oerhört lång och vacker kombination hade bara en hake: Den höll inte och dagens första torsk var ett faktum!! 1 av 2 på Anders ger fortsatt hopp om seger, medan jag med ½ av 2 får försöka låta bli att trilla ner!!!

I klass 3 har fortsatte Anders sitt nya bondeälskande liv och efter 20 drag hade han fortfarande alla sina bönder kvar. Jag såg inte riktigt allt som hände, men tyckte att han stod bra även om partiet blev remi. Linn lurade sig själv på en bonde ganska tidigt, men spottade i nävarna, kämpade och rodde hem en halva!! Med 1½ ligger hon bra med i racet om segern medan Anders lurar i vassen med 1 poäng.

I kadettklassen satt Sven på bord 1 mot topprankade Joakim. En morgonprepp i benoni hade sånär gett resultat, men det räckte inte riktigt hela vägen och dagens andra förlust var ett faktum. Erik ger och tar och efter ömsesidiga misstag uppstod ett intressant slyutspel med löparpar och springare för Erik mot 2 torn med 6 bönder vardera. Vi tror att Erik skulle kunnat spela på vinst, men spelarna tyckte att remi var rättvist. André fick återigen möta en spelare med 250 mer i ranking och spelade återigen upp en vinstställning med bonde över. Efter första rondens miss vågade han inte riktigt fullfölja utan nöjde sig med remi. 1 av 2 för Erik o Sven ger slagläge och Andrés ½ av 2 efter bra spel ger förhoppningar.

Sist ut är veteran-Torgny som också tog revansch för första rondens miss och vann. Såg tyvärr inte mycket av det, men en vinst är en vinst!!

Idag spelar mästarna och kadetterna dubbelrond medan vi andra latar oss i stugan!!!

Rålann

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Stormästargänget!!

 1. Christina skriver:

  Bra kämpat!
  Jag håller tummar och tår för er En Passant spelare, här hemma i Svedala!
  Peppa nu flitigt så att det går bra för er 🙂

  Kram
  Christina Karlsson

Kommentarer är stängda.