SM Dag 1

Så var då spelet igång och EP´s tappra gossar skördade ömsom vin och ömsom vatten. Troligen är det så att vi närmat oss stormästarnivå för det vanligaste resultatet i campen var remi!! 2 vinster, 6 remier och 2 förluster. Lägger vi till en av varje för hotellet så kan vi konstatera att det står 50-50 mellan stugan och hotellet!!

Goda nyheter först!
Peter körde hem ett mycket snyggt angreppsparti efter att motståndaren spelat lite inexakt i öppningen och därefter konsekvent missat alla chanser till motspel.

Sven vann övertygande (med 1 skönhetsfläck) efter en bekväm fransman

Linn hade ett mycket mystiskt parti där nästan alla bönder byttes av och alla pjäser behölls. Motståndaren fick in en bonde på g3 och dubblade dam och torn på den öppna f-linjen, men Linn var iskall och när hon ställde in ett torn på e8 var det finito!!

Janne fick nöjet att möta den högst rankade i mästarklassen och dessutom som svart. Lite missar strax efter öppningen kostade en bonde men sen började kampen!! efter 6 drag och närmre 6 timmar var remin ett faktum!! Fantastisk kämpainsats.

Erik lurade sig själv på 2 bönder, men lyckades byta ner till olikfärgade löpare och höll snyggt remi

Anders K och jag spelade ganska tråkiga remier så de kommenterar vi inte vidare….

Anders A chockade alla genom att genomföra hela partiet utan att en enda bonde försvann!!!! I en helt låst ställning fanns bara offer eller remi att välja mellan och ny-Anders valde remi!!

Stefan och Mats spelade också remi där Stefan var ganska nära helpoängen och Mats remi var ganska odramatisk.

Robin förlorade ett långt parti mot Mats Eriksson

André spelade väldigt bra mot en mycket högre rankad spelare och fick troligen upp ett vunnet springarslutspel. En mellanschack satte dock stopp för det roliga och sen gick det tyvärr inte att hålla.

Torgny var den som kämpade längst, men i ett slutspel fick han se bonde efter bonde gå förlorad och fick slutligen kasta in handduken.

Snart dags för nya tag o om ni inte har något bättre för er under semestern så håll tummarna sådär vid 5-tiden!!!

Rålann

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.