Seriespel rond 4 (5)

Gårdagens matcher i allsvenskan bjöd på både vin och vatten. För att börja med det värsta (så har vi det avklarat) så åkte EP 1 på tidernas stjärnsmäll i Växjö. Även om vi var underrankade med över 200 i snitt så trodde vi nog att vi skulle kunna ställa till lite bekymmer för dem, men… För andra gången i klubbens historia fick vi däng med 8-0. Enda ljusglimten: Vi hann med ett tidigare tåg hem!!

Eftersom lag 1 kidnappat Sven och Erik T och Gunnar blev magsjuk på speldagens morgon (på sin födelsedag… (Grattis i efterskott, Gunnar)) och Nils försvann var det ett något åderlåtet EP 2 som styrde mot Helsingborg för match mot HAS 3. Trots detta var vi ganska optimistiska. När vi kom fram visade det sig att även motståndarna hade en w.o och således inledde vi med bara 1-0 i baken. Men på resten var det jämnare! På de 6 bord det spelades hade vi 1589 i snitt och HSA 1573. Såg således ut som en rysare….
MEN: Som EP1 visade för ett tag sen: Helsingborgsranking…… Stina krossade ganska snabbt en 1390-spelare på bord 6 samtidigt som Comeback-Kent (ja, Liljegren!!) sopade bort en jämnrankad på bord 1 och Torgny en något lägre rankad på bord 2. Och hastigt och lustigt 3-1 till oss!!! Sedan följde André och Erik A upp med varsin vinst och då spelade det inte så stor roll att Patrik förlorade. 5-2 till de goda och fortsatt toppkänning i serien.

Detta var roligt, men frågan är om inte lag 3 i Svedala tar ”rolighetspriset”. När lag 2 brandskattades blev de av med Stina och fick återigen spela med för få spelare. Dessutom kom Limhamn med ett ramstarkt gäng med 1739 – 1656 – 1593 – 1558. Mot detta ställde vi Johan 1409 – Erik A 1323 – Hannes 1257 – Gustav 1098. Snitt för Limhamn 1636 mot våra 1272. En skillnad på 364 rankingpoäng. Mission Impossible??

Men inte för våra påläggskalvar!! Vad är väl ett rankingtal mot en bal på slottet?? Och vilken bal….. Nu har jag inte sett partierna (ta med på onsdag), men både Erik A och Hannes snurrade upp sina högrankade spelare på läktaren och vann!! Med drygt 300 poängs rankingunderläge. Så på de borden det spelades blev det 2-2, men tyvärr förlorades matchen med 3-2 pga vår w.o. Men vad gör det en dag som denna!!!!

Slutligen frågar man sig: Varför skickade vi inte skrällkillarna till Växjö?? De som inte räds lite rankingskillnad!! Så kan vi gamla trötta föredettingar dricka kaffe i lingonserien…..

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.