Stark avslutning i skol-SM

Efter en stark sistadag i skol-SM blev det tre topp-10 placeringar för EP i äldsta gruppen och en stolpe ut!!
Allra bäst Gick det för Erik som med en remi i söndagens första parti la sig strax efter topptrion. Med en vinst i sista ronden hade han chans på tredjeplatsen, men när Martin Jogstad slog ledande Joakim Mörling i sista blev det en 4:e plats, ½ poäng fån pallen. Detta är EP´s bästa placering sedan Sven blev 4:a i Svedala 2010. Mycket starkt spelat!!
Sven hade också chansen på en topplats, men en förlust på morgonen förstörde detta. I sista partiet fick han revansch och körde över en drake i stor stil. Något som gav en 8:e plats till slut. Detta med bara en halv kvalitetspoäng till godo på André som, efter en mindre lyckad söndag med bara en halv poäng på två partier, placerade sig på 9:e plats. Som sagt: tre EP på topp-10!! MUMS!!
Och det kunde varit fyra! Efter en fantastisk spurt med 2 vinster på söndagen hamnade Johan på 11:e plats. Slagen med en halv kvalitetspoäng av 10:an! Sven, André och Johan hade alla 4½ poäng.
Joel avslutade med två remier och hamnade på 16:e plats med 4 poäng. Hannes, Pontus och Stina fick alla en vinst och en förlust på söndagen och det gav en 22:a plats för Hannes med 3½ poäng, 23:e plats för Pontus med 3 poäng och 25:e plats för Stina också med 3 poäng.
I klass E avslutade Sigge med en förlust följt av vinst i sista och med 3 poäng blev det en 41:a plats. Något som kunde varit mycket bättre om det inte alltid gått så rasande fort. Astrid förlorade tyvärr även sina sista partier och slutade även hon på en 41:a plats. Här märktes orutinen då flera mycket bra ställningar försvann när orken tröt.
MEN: Vi summerar ett av EP:s mer framgångsrika skol-SM och om man skall hitta fler än 3 topp-10-placeringar får man leta sig tillbaka till det oerhört framgångsrika tidiga 80-talet då våra ungdomar härjade som värst!! Eller så får vi se fram mot nästa år som blir det sista för våra 97:or och där vi hoppas att våra 07:or skall ta plats också!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.