EP 13:e i Schack-8:an

Under lördagen spelades schack-8:an i Bara och EP placerade sig som 13:e och näst sista lag i tävlingen. Detta kan låta som en ”skuffelse” men eftersom vi ställde upp med det klart yngsta laget i tävlingen så känns det som en klar framgång!! I en tävling med åldersgräns 14 år ställde vi upp med ett lag där snittåldern inte ens var 10! Eftersom ingen blir för gammal till nästa säsong räknar vi kallt med att avancera i tabellen!!
Tävlingen blev en mycket jämn historia som inte avgjordes förrän i sista ronden då Manhem precis smet förbi LASK och segrade med en halv poäng. Vinnarna Manhem skrapade ihop 42 poäng (av 56) på de 7 ronderna och LASK således 41½. På tredje plats kom långväga gäster från Stockholm, Kristallens SK med 35½ och 4:a blev det internationella inslaget från Bornholm med 30 poäng.
Sen var det ruskigt jämnt ner till 13:e där EP hade 17 poäng. Bäste poängplockare i vårt lag blev Alrik med 4 poäng på de 7 ronderna, följd av Oliver och Luke på 3, Marcus och Algot på 2½ (notera att Algot är född 2010 och nyss har fyllt 7!!). , Sigge, Gustav och Otto på 1½ och Astrid. Om ni fick detta till mer än 17 poäng så beror det på att vi var 9 spelare och att vi lånade ut en till Eslöv i varje rond.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.