Skåneblixten i Lund

Helgen 20-21 januari spelades turneringen Skåneblixten, som också utgjorde öppet distriktsmästerskap i blixt, på Katedralskolan i Lund! Lördagen bjöd på individuella tävlingar i flera klasser och söndagen hade lagtävlingar i en seniorklass och en juniorklass.

En Passant var som brukligt representerade, vi var fyra som spelade på lördagen och ett juniorlag med fyra spelare på söndagen. Inga toppresultat, men många glada miner, och kanske lite schack-rost som rann av efter julens uppehåll!

Bäst från klubben lyckades Luke som spelade bland yngre miniorer! På grund av den korta betänketiden (5 minuter plus 3 sekunders tilläggstid per drag) hanns det med inte mindre än 12 partier. Efter 8 ronder satt Luke i den absoluta toppen med 5½ poäng. Här tog tyvärr tävlingens längd ut sin rätt, samtidigt som det givetvis blev svårare motstånd. Luke slutade på den övre halvan på 6½/12.

Även Gustav spelade i den yngsta klassen, men Gustav hade lite svårare med betänketiden. Trots det ett godkänt resultat med 5/12! Både Luke och Gustav spelar åter i yngsta klassen om de ställer upp nästa år.
Resultat yngre miniorer: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5267

Bland äldre miniorer spelade Oliver, men det var en ganska tung dag. Efter att det gått trögt på morgonen tog Oliver tillbaka lite under eftermiddagen och slutade på 4/11. Anledningen till att de bara spelade 11 ronder var helt enkelt att det endast var 12 deltagare.
Resultat miniorer: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5266

Blixt är inte allas forte, det kan undertecknad (Håkan) villigt erkänna. Jag respresenterade klubben i seniorklassen på ett hyfsat sätt ändå, och tog 6/12.
Resultat seniorer: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5263

På söndagen kom Luke och Oliver tillbaka för att försvara klubbens ära, och de kompletterades av Sigge och André i lagtävlingen. Formatet var något annorlunda – från inbjudan:  4 spelare – max en spelare född 1997- 2000; minst två spelare födda 2005 eller senare. André var ankaren i laget på förstabordet, där han tog imponerande 10½/12! Laget lyckades inte jättebra, men hade i alla fall näst bäst partipoäng i turneringen, efter segrande LASK.
Resultat juniorlag: https://member.schack.se/ShowTournamentServlet?id=5278

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.