Ungdomsserien: Lyckat i Aggarpshallen

Igår var det spel för våra tre lag i Ungdomsserien! Och fler lag kan det bli, när nybörjarserien drar igång efter nyår. Men mer om det när det är dags!

Förstalaget hade bortamatch mot LASK 3, och på pappret såg vi ut att ha det bättre laget. Matchen blev lång, och partierna jämna, vilket inte avspeglades i resultatet. Sigge, Luke, Oliver och Gustav fick alla stolpe ut, och förlorade med hela 4-0. Serien är dock jämn, och det finns gott utrymme för upphämtning.

Andralaget skulle spelat borta mot Ystad, men motståndarlaget meddelade att de hade svårt med spellokal, och frågade om vi kunde spela i Svedala. Eftersom vi ändå hade planerat sammandrag i div 4 (där tredjelaget spelar) så var det med nöje vi fick bjuda Ystad till Aggarpshallen. Segern tog de tyvärr med sig hem igen, men Hebbe kunde inkassera En Passants vinst i matchen. Marcus spelade jämnt på förstabordet mot Svedalakändisen Max, som dock blev för stark i slutspelet. I EP2 spelade också Elias och Noah.

För tredjelaget är det div 4 som gäller, och där fick vi chansen att anordna sammandrag för alla sex lagen. Eftersom Folkets Hus (där många fina schacktävingar spelats under över 40 års tid) inte längre är tillgänglig, så hänvisar kommunen istället till den nybyggda Aggarpsskolan, med den fina Aggarpshallen. Vi tog tillfället att utvärdera lokalerna, och är mycket nöjda med vad vi såg! Tillresta spelare, ledare och föräldrar var också positiva. Det kommer med andra ord bli fler arrangemang i Aggarpshallen!

Samtidigt som schacket spelade Svedala Volley matcher i sporthallen. Från vårt konferensrum finns fönster ner på planen, och det gick att följa spelet där nere, utan störande ljud från planen. Men det gav ett fint avbrott när det blev för tråkigt att följa schackpartierna! Det bjöds också på fika, till glädje inte bara för barnen, utan för alla tillresta vuxna med kaffesug!

I tredjelaget spelade Kasper, Liam, Freja, Alfons och Theo de första tre ronderna i serien. Även om det bara är fyra spelare i varje match, så fanns andra lag som också tagit med sig extraspelare, så det gick att hitta motståndare för alla våra spelare i varje rond. Matcherna slutade med en vinst, en oavgjord och en förlust, och glädjande nog fick alla våra spelare åka hem med minst någon poäng i bagaget! Tyvärr finns ingen online-sammanställning av div 4, men det är spelglädjen och uppslutningen som är det viktiga för den serien.

I den avslutande ronden ställde vi upp en lång rad av våra spelare på samma bordslänga, för att skapa lite matchkänsla för dem, även om bara fyra bord (till höger i bilden) räknades i matchen. Även Hebbe, som hängt kvar efter sin match, fick chansen att hoppa in!

Sammantaget ett bra arrangemang i en för oss ny lokal! Ungdomsserierna fortsätter med ny omgång den 11:e december, en rond för förstalaget och andralaget, medan tredjelaget kan se fram emot ett nytt sammandrag med två matcher.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.