Dubbla Silver till EP i MaSken/ÅlEn

Med 8 deltagare i årets MaSken/ÅlEn var Ep en av de större klubbarna i tävlingen. Inte nog med det: med 2 silver och flera bra prestationer av våra debutanter blev vi en av de framgångsrikaste! Men låt oss ta det från äldsta gruppen och nedåt:

I ÅlEn A, födda 01-04 spelade Sigge och efter en lite skakig inledning, förlust mot både Hanna och Elsa, lossnade det och i de två sista ronderna slog han de topprankade David, 1689, och Oscar, 1951. Detta innebar att han kom upp på samma poäng, 5 av 7, som segraren Oscar, men den klena inledningen kostade vad gäller särskiljning så det blev ett silver. Eftersom det bara var 4 anmälda i klassen slogs den ihop med ÅlEn B så det var därför Sigge mötte en del yngre spelare.

I ÅlEn B, födda 05-08, spelade Marcus och debutanterna Anton och Max. Även här började det lite sämre men tog sig på slutet. Allra mes för Max som avslutade med att besegra Hanna och ta imponerande 4½ poäng av 7 i sin tävlingsdebut. Detta räckte till ett silver efter Elsa som slog alla de äldre och tog mäktiga 6 av 7. Även Marcus spelade upp sig på slutet och tog 4 poäng, samma som bronsmedaljören, men i likhet med Sigge kostade den skakiga inledningen i kvalitetspoängen och det blev en 6:e plats. Likaledes debuterande Anton tog 2 poäng och blev 14:e.

Max tar emot andrapriset

I MaSken A, födda 09-10, hade vi Hebbe som ende representant. Här blev det ömsom vin och ömsom vatten med 3 vinster och 4 förluster på de 7 partierna. Detta gav en 9:e plats bland de 16 deltagarna.

I yngsta gruppen, MaSken B födda 11 och senare, spelade Thea och tävlingsdebuterande Bastian och Vincent. Och så de spelade! Redan efter 2 ronder hade alla tagit poäng och till slut blev det 3 vinster och 4 förluster och en 17:e plats för Thea, Vincent fick 2 vinster och en remi och blev 20:e medan Bastian med en vinst och en remi hamnade på 24:e plats. Här skall man komma ihåg att klassen var födda 11 och senare medan Thea och Bastian är födda 13 och Vincent 14 så vad månde bliva!

Vill ni se de fullständiga resultaten så finns de här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.