Storseger för EP 2 mot HASK 3

Efter 2 tuffa förluster mot Kristineberg 2 och MAS 2 tog EP 2 en efterlängtad storseger mot HASK 3 i söndagens match. EP var högre rankade men det hjälper ju inte alltid! Matchen började lite tråkigt för Kristian eftersom motståndarna bara hade 7 spelare med sig till Svedala. 1-0 på w.o. är aldrig kul. Men sen rullade det på även på brädena! Stina gjorde ganska snabbt 2-0, vilket följdes upp av Pesach till 3-0 och Nils N till 4-0 innan det blev en liten plump med 4-1 när Håkan förlorade.

Sen satte Linn matchbollen till ointagliga 5-1 och Erik A och Torgny rundade av med varsin remi till slutresultatet 6-2. Med detta avancerade EP 2 till 5:e plats i div 3:8 och det finns gott hopp att hänga kvar i serien med 2 ronder kvar att spela. Detta trots att vi har kvar serieledande Landskrona i sista så bäst är att ta poäng mot MSS i nästa rond!

I de två oredovisade matcherna mötte EP 2 först ett betydligt högre rankat Kristineberg 2 med mer än 100 ratingpoängs överläge i genomsnitt. Kristineberg vann på de 6 första borden och ledde med 6-0 innan Pesach och Kristian räddade två poäng till oss genom att vinna på bord 7 och 8 och hyfsa siffrorna till 2-6.

Mot MAS 2 i rond 4 var det ännu värre. Mer än 150 poäng i genomsnitt skiljde det mellan lagen. Här gjorde Torgny en stark insats med en vinst på bord 1. Eftersom Nils N, Erik A och Pesach knep varsin halva skrevs slutresultatet till 2½-5½. Alla resultat och tabell finns här.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.