Tredelad seger i EP ÖKM

I vårt öppna KM delades segern mellan undertecknad, Guanbo Cong och Niklas Frost som alla tog 4 av 5 och lyckades slå varandra inbördes samtidigt som övriga deltagare städades av med accuratess! Fast det kunde gått annorlunda! I sista ronden hade jag de svarta pjäserna mot Torgny och i sedvanlig stil kunde han inte avhålla sig från h4-h5 och sedan kvalleoffer på h5. Dock hade han missat ett snyggt försvarsdrag och efter ett forcerat dambyte fick jag ner ett torn på h1 som lamslog de flesta av Torgnys pjäser.

Båda var vi ganska övertygade om att det var kört, men man får nästan alltid chansen! Efter Torgnys 19:e drag visar Stockfish + 6 för mig men efter mitt 19:e blir det +8 för Torgny! Jag sätter alltså bort motsvarande dam och torn i ett drag!

Ställningen efter svarts katastrofala 19.- Kf6. Hittar du vits vinnande drag?

Tack och lov såg inte Torgny det och inte jag heller förrän jag kom hem och matade in det i datorn. Lugnt och fint satt jag och kollade hur mitt övertag växte och tyckte jag spelat ett riktigt bra parti. Tills jag kom fram till ovanstående ställning och satte kaffet i halsen… Det måste vara något fel tänkte jag men insåg snart hur illa det kunde ha gått.

Vill ni se slutställningen i turneringen så hittar ni den här

Det vinnande draget: 20.Sc3!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.