Kadettallsvenskan

EP 1 stod för en stark insats, men tyvärr räckte det bara till en hedersam förlust mot storfavoriterna Limhamn. Tyvärr åkte Erik T på en spelöppningssmäll när han försökte vara alltför kreativ och Sven gick vilse i ett intressant mittspel och blev utsatt för ett mattangrepp som kostade pjäs. På bord 3 vann Andy en pjäs mot 2 bönder, men blev sedan för passiv och lät motståndarens bönder komma alltför långt fram och dukade slutligen under. Även Erik A förlorade i ett långt slutspel med bonde under! Flera partier där vi kunde fått bättre utdelning!! Men utdelning blev det på de sista borden!! Pontus vann snyggt en pjäs efter att ha trängt in på motståndarens 7:e rad och Johan plockade en bonde och senare en pjäs och sedan var det slut!! NÄRA och lite retligt, men 2-4 får anses vara bra utdelning.

Lag 2 har oturen att vara högst upp i lottningen och ställdes mot ett Växjö som hade frirond i första och som har 2196 i ranking på bord 1!! (För icke-schackspelare är detta alltså MYCKET mer än EP´s tränare har!! Här förlorades det ganska snabbt på de flesta borden, med ett glimrande undantag i Josefin som tidigt vann en kvalité och som sedan överlevde ett rasande angrepp och vann partiet!! HÄFTIGT!!!!

I rond 3 blir det riktigt viktigt i och med att vi möter Växjö! Vinst och ena foten placeras i finalen i Stockholm. Oavgjort och det blir sängen kl 9 o ingen eurovision…. Och förlust vill vi inte ens tänka på!!! Vill ni följa resultaten live så kan man göra det via schack.se (eller om det blir riktigt spännande kanske jag gör ett ”mittironden”-inlägg!!!

För lag 2 blir det lite mer överkomligt motstånd i och med att vi möter Örgryte (bra förstabord, men sen har vi chansen!!). Förhoppningsvis kan vi ta första matchpoängen (eller 2)

Rålann

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Seriespel ungdomar, Turneringar externa, Ungdomar. Bokmärk permalänken.