Rond 2

Klar bättring i andra ronden då EP tog mer än 50%. Detta efter att Sven lurat sin motståndare i en ganska jämn ställning. Motståndarens val av spelöppning e4 e6 d3 d5 exd5 som vit visade att en halva sågs som en framgång och länge såg det svårforcerat ut, men en snygg kombination avgjorde matchen. Detta innebär att Sven i morgon sitter på förstabordet mot Mattis 2260 (något att bita i!!
I A-gruppen vann även Erik en teknikseger, först en bonde sen en till och vinst i tornslutspel medan Nils vann det inbördes mötet med Johan och Pontus förlorade efter en bedrövlig öppning.
På tal om bedrövliga öppningar måste nog tyvärr även André nämnas…. I grupp B gladde Hannes med ett vackert parti där han avgjorde med en snygg pjäsvinst. I denna grupp noterade Stina ytterligare en förlust.
Slutligen lyckades Sigge vinna efter att ha fått in en variant av ”ryska fällan” med damvinst.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.