EP ÄGER!! Ungdomsseriemästare i Skåne!!

Idag, lördag, spelades de sista ronderna i ungdomsserien och det står nu helt klart att EP är en av distriktets ledande ungdomsklubbar!!
Efter förra årets seriespel blev det ju så att EP tillsammans med Limhamn var enda klubbarna med två lag i division 1. Efter höstens spel hamnade EP 1 i finalgruppen medan EP 2 fick spela i nedflyttningsgruppen. Inför sista ronden var finalgruppen stenhård med LASK i vinnarhålet med 3 poäng, EP och Eslöv med 1 poäng och Limhamn 1 med 1 poäng. I dagens final gjorde vi vårt mot Eslöv och vann ganska komfortabelt med 3-1 efter segrar för Sven, André och Pontus! När vi dessutom fick en hjälpande hand av Limhamn som slog LASk med hela 3½-½ var seriesegern i hamn och för första gången på länge vinner EP Skånes SF´s ungdomsserie!!! Grattis!!!
I nedflyttningsserien var vi redan klara topp 2, vilket innebär fortsatt spel i division 1 för vårt andralag!! Inför dagens match ledde vi på 4 poäng med Limhamn 2 som enda möjliga utmanare på 2 poäng. När Limhamn vann sin match med 3-1 behövde vi bara en halv poäng för att säkra segern och eftersom Nils spelade ett mycket bra parti och vann var segern säkrad även om vi förlorade matchen med 1-3. Här spelade Hannes 3½ timme och var mycket nära remi mot en spelare på nästan 1700! Grattis!!
I division 3 spelade vi en avgörande match om att undvika nedflyttning och trots bara 3 spelare i laget lyckades Sigge, Oliver och Ludvig alla vinna och våra ”småkillar” tog sig upp på 6:e plats och med ett halvårs träning till skall vi nog kunna knipa en plats på övre halvan! I denna serien måste det framhållas att Oliver och Ludvig som nästan nybörjare skött sig utomordentligt med 6 av 7 (Oliver) respektive 5 av 7 (Ludvig). Grattis!!
Slutligen har vi vårt lag i nybörjarserien som via två segrar i förra sammandraget tog sig till A-final. Här inleddes dagen på allra bästa sätt när vi via segrar av Elna, Hannes och Marcus besegrade Helsingborg Fenix med 3-1. I dagens andra match spelade vi 2-2 mot Eslöv 2 och detta räckte till en 2:a plats i nybörjarserien. Förutom de redan nämnda spelade Anton på förstabordet och fick därmed stångas med motståndarnas bäste spelare. Här måste vår debutant Marcus få ett extra omnämnande eftersom han nyss börjat i klubben och blev tillfrågad efter ett sent sjukdomsåterbud och gick in och vann sin första match!! Sammantaget i serien blev Elna (4 av 5) och Hannes (3½ av 5) bästa poängplockare!! Grattis!!
Så om vi summerar så har vi 2 förstaplatser, en andraplats och en sjätteplats för våra fyra lag!! För att citera en känd låt: Framtiden ser så ljus ut att det är bäst att ha solglasögon!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

3 svar på EP ÄGER!! Ungdomsseriemästare i Skåne!!

 1. Maria Johansson skriver:

  GRATTIS alla duktiga ungdomar!

 2. Thomas & Sussie skriver:

  Grattis och det är alltid kul att hänga med och titta på.
  Härligt engagemang från ledare.

 3. Mats Fogelberg skriver:

  Stor grattis till alla unga EP:are!
  Och ett jättetack till dig Roland för ditt stora engagemang.
  Kul också att det kommit så många nybörjare.
  Håller med dig om att framtiden för EP ser ljus ut:)

Kommentarer är stängda.