Snygg avslutning av EP

I söndags slutfördes årets seriespel och EP gjorde en snygg avslutning genom att nästan sopa rent i sina matcher. EP 1 spelade borta mot Springaren från Kävlinge och trots att motståndarna kom med 2 riktigt högrankade på de första borden lyckades Christofer och Robin vinna sina matcher. Längre ner blev vi mer och mer överlägsna i ranking och 5-1 på de 6 sista var helt i sin ordning och slutresultatet 7-1 speglade väl vår överlägsenhet.
Tyvärr gjorde även Limhamn 3 ett habilt dagsverke och slog Ystad med 7-1 och förvisade oss därmed till andraplatsen och till att spendera ytterligare ett år i division 2. Lit surt, trots allt!!
Under säsongen har 14 spelare använts under de 7 ronderna. Dock har 6 av dem bara spelat 1 eller 2 matcher så stommen har varit intakt. 3 spelare har varit med i alla 7 ronderna och här framstår, naturligtvis, lagledaren som ett föredöme med 5½ av 7 följd av Robin med 5 och Christofer med 3.Nästan alla har Christian och Holger, 5 av 6, och Håkan, 3½ av 6. Ytterligare en som utmärker sig är Sven som fått hoppa in som reserv 3 gånger och på dessa matcher tagit 3 poäng!! Övriga som spelat är Anders, 3½ av 5, Janne, ½ av 2, Nils, 1½ av 2, Kent 1 av 2, Erik 1 av 1!!, Johan ½ av 1 och Gunnar 0 av 1.
Lag 2 spelade hemma mot Limhamn 5 och här gick det ännu bättre!! 8-0. Förvisso ganska stor rankingskillnad, men att alla vinner är mycket ovanligt! Detta gav oss en andraplats i serien med flest partipoäng av alla lag och om vi vunnit någon av matcherna mot Oxie eller Engelholm, vilket vi borde gjort, hade EP2 vunnit serien och vi hade fått derbymatcher mellan EP1 och EP2!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.