Västkustspelen

Den 19:e november for fyra svedalapojkar de närmare 20 milen norrut för att spela Västkustspelen i Falkenberg! Matsalen i högstadieskolan Tullbroskolan är en utmärkt lokal att spela schack i, och de 77 deltagarna hade gott om plats och många duktiga tävlingsledare att tillgå.
Samtidigt som Västkustspelen hade Tullbroskolan eleverna satt upp en UFO-utställning utanför spellokalen, vilket gav en del intressant att titta på för oss föräldrar. Som höjdpunkt erbjöd Riksorganisationen UFO Sverige en föreläsning om observationer genom tiderna, och deras trovärdighet.
Men tillbaka till schacket! I D-gruppen (f. 2004/05) rivstartade Sigge med en vinst på förstabordet! Det skulle dock visa sig dröja innan nästa glädjeämne inträffade för Sigge, nämligen i den sjätte och avslutande ronden. Sigge slutade på 16:e plats av 22 deltagare.
Då var resultatet för Oliver i E-gruppen (f. 2006/07) precis tvärt om. Efter en svår lottning i första ronden förlorade Oliver och fick jobba upp sig nerifrån. Det gjorde han med bravur, då han vann fyra av de avslutande fem ronderna och slutade på en fin 6:e plats av de 16 deltagarna.
I F-gruppen (f. 2008 och senare) hade klubben två deltagare, Gustav och Luke, som spelade sin blott tredje tävling. De fick oturen att mötas redan i första ronden. Gustav drog längsta strået i det partiet. Båda spelar lugnare och säkrare för varje tävling, och verkar trivas på tävlingar! Efter att turneringen avslutats hade Luke gått förbi Gustav, och slutade med en liten pokal, hans första, på fjärde plats med tre vinster, en remi och två förluster. Gustav slutade på tre vinster och tre förluster på 6:e plats av de 12 spelarna, och fick också ett pris!
Värt att notera är att flickorna spelar i två separata klasser i Västkustspelen. Det är kul att flickorna får spela mot varandra någon gång, men visst är det lite synd att övriga grupper kanske skulle kunna ha varit något större om alla spelat ihop. Flickgrupperna, som kallas Ätranjungfrun 1 och 2, lockade totalt 12 flickor.
Arrangemanget är mycket fint, och trots den långa körsträckan är det väl värt ansträngningen att ta sig dit. Värt att notera är att alla våra spelare fick ett fint pris med sig hem! Samtliga resultat kan hittas på Schack i Hallands webbsida: http://schackihalland.se/V%C3%A4stkustspelen/Resultat.html

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.