Bra helg för EP i serierna

Årets sista seriematcher spelades i helgen och i och med att det var ungdomarna på lördagen och vuxenserien på söndagen var det fullt upp!! Med ett litet undantag får man säga att det var en mycket lyckad helg för EP. Våra lag spelade sammanlagt 8 matcher och rodde hem 5 segrar 1 oavgjord och bara 2 förluster! Men låt oss ta det kronologiskt!!
I ungdomsseriens division 1 spelas det först kval i 4-lagsgrupper varefter de två främsta går till A-final och de två övriga till B-final. EP 1 var redan klara för A-final och trots att resultatet inte spelade någon roll kördes Helsingborgs ASK över med 4-0 efter segrar av Erik, Sven, Joel och André. I den andra gruppen var det direkt avgörande match för vilket lag som skulle följa med LASK till A-final. Efter hård kamp tvingades EP 2 ge sig med 2½-1½ mot Eslöv efter att Stina vunnit och Hannes fått remi. Men det var ruskigt nära att Nils rott hem sitt slutspel och tagit EP2 också till A-final. Nu blir det så att EP1 tar med sig en 4-0-seger mot LASK 2 till A-finalen, där det troligen står mellan EP och LASK. Till B-finalen tar EP 2 med sig 2½-1½ mot Kristineberg.
EP 3 spelar i division 3 och var i Limhamn för att möta Limhamn 4 och 5. Ett hårt slag drabbade laget på fredagskvällen då Oliver sjukanmäldes och vi fick sätta in en av Sigges klasskompisar, Paul, som bara spelat schack i samband med schackfyran. Men vad gjorde det!! Lag et spelade fantastiskt bra och kammade hem två segrar. I första matchen mötte vi Limhamn 4 och Hannes var först ut med att vinna sitt parti. Inte långt efter vann även Sigge och det stod bekväma 2-0 till de goda. Ludvig hade slarvat lite och låg under medan Paul hade vunnit motståndarens dam. Tyvärr lyckades inte Paul föra partiet till vinst utan fick torn mot ensam kung och det blev remi. Samtidigt kämpade Ludvig utmärkt och lyckades även han få en remi. 3-1 till de goda!! I den andra matchen mot Limhamn 5 var det nästan likadant: Hannes vann snabbt och den här gången var det Ludvig som kammade hem den andra vinsten medan Sigge fick remi och Paul återigen fick ett slutspel med torn mot kung som han inte kunde vinna. 3-1 igen!! Detta gjorde att vi rusade upp på en andraplats i serien 1 pinne efter LASK 4, som vi möter i sista ronden!
EP 4 spelar i division 4 och var i Helsingborg för att spela mot Sandlöparen och Helsingborg 3. Här citerar vi Kristian som så framgångsrikt ledde laget! ”Dagens partier var överlag välspelade,med Astrid i topp som poängplockare. Marcus satte bort en dam i första,men tog igen det med en slakt i andra. Hamish gjorde något liknande fast omvänt. Alrik spelade ett av sina bästa partier någonsin och skulle vunnit på tid,om han härdat ut fem (5) sekunder till,torkade pannan och marscherade obekymrat fram i andra.” Således vinster för Hamish och Astrid i första i en oavgjord 2-2 match medan Alrik och Marcus vann i andra och Astrid fick en remi och säkrade segern till 2½-1½. I serien ligger MAS och Sandlöparen en bit före, men mellan 3:e och 6:e (sista) plats skiljer bara 2 poäng och vi ligger där mitt emellan.
På söndagen spelade seniorerna och EP 1 hade en viktig match mot LASK 3, som också inlett säsongen med två vinster. LASK ställde upp med ett något svagare lag än väntat så vi blev knappa favoriter. Dock inleddes det skakigt. Holger offrade pjäs för ett illusoriskt mattangrepp och även om han fick tillbaka pjäsen för en bonde hamnade han så dåligt att han förlorade, 0-1. Strax senare var Håkan tvungen att acceptera dragupprepning i sitt parti, ½-1½. Vad jag sysslade med glömmer vi helst men i en troligen vunnen ställning fick jag för mig att offra damen och strax senare satte jag bort ett torn, ½-2½. Tack och lov såg det riktigt bra ut på de ”bakre” borden. Erik hade dam mot torn och dessutom angrepp, 1½-2½, och Nils N lurade till sig en kvalle och förde sedan partiet säkert i hamn, 2½-2½. Sen har vi ju slaktar-Christian på bord 1 och som vanligt sopade han banan med sin motståndare, 3½-2½. Spiken i kistan fick Christofer sätta när han bytte ner till ett vunnet bondeslutspel som motståndaren fann för gott att ge upp, 4½-2½. När sedan Kent lyckades hålla ett slutspel med ensam dam mot dam och bonde skrevs slutsiffrorna till 5-3 till de goda! Eftersom Oves samtidigt oväntat tappade poäng mot Mumien kan vi fira jul som serieettor!
Slutligen stor tystnad…. EP 2 mötte Bara bönder och det roligaste med den matchen var att den skulle spelas i Dalby, så dit åkte vi och där mötte vi våra motståndare. Tyvärr hade de glömt boka lokalen så alla fick hoppa in i bilarna igen och åkte till Svedala för att spela där!! Bara var bara (haha) 7 man så allt började med 1-0 till de goda. Sen vann Johan snabbt och Sven hyfsat snabbt men sen sänkte sig mörkret. Trots rankingövertag på de flesta borden (+300 för André och +400 för Håkan) lyckades Bara vinna resten och matchen med 5-3.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.