Fint resultat i andra ronden!

I andra ronden mötte våra juniorer Helsingborgs ASK, med en snittrating 350 över vår. Därför var det extra glädjande att matchen ändå blev spännande! En grym vinst av Luke, och en mycket meriterande remi för Ludvig gav slutresultatet 1½-2½

Stina kom ut lite sämre igen ur öppningen, lyckades inte få undan kungen, och tappade tidigt en bonde. Det är mycket tufft att sitta på förstabordet, och det blir många motståndare för Stina som har 500+ mer i rating än henne.

Ludvig kom ut bra, och hade till och med vissa chanser att ta initiativet. Vid ett tillfälle fanns ett lockande kvalitetsoffer av torn mot svartfältslöpare för att fortsätta angripa på de svarta fälten, men Ludvig valde en säker fortsättning. När pjäserna hade avvecklats till att båda hade T+L+6 bönder var beslöt de att röka fredspipa.

Sigge stod länge jämnt mot sin betydligt högre rankade motståndare, men tappade en bonde och sedan snabbt spelet. Det kommer att lossna på riktigt för Sigge snart, han spelar mycket mer moget och får ofta chanser till bättre spel!

Luke var morgonens vinnare, med ett imponerande parti, där han från en hyfsat lika ställning in i slutspelet sakta manövrerade ut sin högre rankade motståndare med en kombination av att hitta bättre rutor för sina pjäser och aktivt spel för att skaffa en fribonde. När bonden gick i dam gav motståndaren upp.

Nästa rond är mot Järfälla i eftermiddag, och det lag som vi kanske har bäst chans mot, i alla fall ratingmässigt.

En bild, tagen av Roland, från morgonens rond! ”Lätt turneringens mest välklädda” var Rolands kommentar! Yay för våra röda tröjor!

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.