Första ronden spelad

Den första ronden avklarades i går kväll, mot som väntat övermäktigt motstånd. Men oj vad spelarna kämpade väl! Alla fick känna på hetluften och spelade riktigt kul partier att följa. Det här måste ni verkligen ta del av när andra ronden börjar kl 10 idag!

Stina kom ut sämre från öppningen när hon inte kom åt att sätta kungen i säkerhet. Hon fick ett par lägen att utjämna, men mot spelare på den nivån får man inte så många chanser. Luke spelade ett mycket händelserikt parti, och i den mest komplicerade ställningen hade Luke spelat till sig en chans att skaffa fördel, men komplikationerna blev något för svåra och motståndaren kunde avveckla till ett vunnet slutspel.

Ludvig spelade länge jämnt, och det kändes nästan som om han stod bättre vid något tillfälle. Tyvärr fick han inte aktivitet på sina torn, och motståndaren fick in allt fler hot i ställningen. Ludvig gick fel vid ett sådant hot, motståndaren vann en pjäs och avvecklade till ett vunnet slutspel.

Till sist Sigge, som spelade dagens längsta och jämnaste parti, och verkligen hade förtjänat en halva. Han har tagit riktigt fina kliv framåt under hösten, och visade här varför. Men i en ställning när partiet stod och vägde behövde Sigge spela mer aktivt på kungsflygeln, men släppte istället in motståndaren allt för lätt på damflygeln. Motståndaren spelade på aggressivt, vann material och, gissa vad – avvecklade till ett vunnet slutspel!

Vill ni kolla på partierna från rond 1 så klicka på länken ovan till livesändningen och välj rond 1 längst ner på sidan. Därefter kan ni välja parti från de tre matcherna. Resultaten finns precis som tidigare genom förbundets eminenta resultatvisare.

I rond 2 väntar Helsingborg som igår kväll spelade med endast tre spelare, så det kan bli WO på sistabordet. Vi får hoppas att det kommer en till så Luke slipper en lång morgon utan spel. Vi vet om en stund, när alla lagen lagt ut sina laguppställningar!

Bild från rond 1 (av Lars OA Hedlund):

EP-Limhamn

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.