En Passants Kadetter dominerar Skånes SFs Grand Prix!

Finalen i Skånes SFs Grand Prix spelades på Limhamns SKs lokaler, som vanligt de senaste åren. Från En Passant hade inte mindre än nio spelare kvalificerat sig för finalen, men det är en tuff tid på året att få tid till en hel helg av schack. Till sist blev det fem ungdomar som deltog, och gjorde det mycket bra!

Under säsongen spelas ett antal ungdomsturneringar, och genom ett poängsystem kan man få upp till 150 GP-poäng per tävling. Efter att alla tävlingar spelats får man räkna sina fyra bästa resultat, och de bästa i valje åldersgrupp blir inbjudna till finalen. I finalen räknar man ut GP-poäng på samma sätt, men man får dubbla GP-poäng, dvs upp till maximala 300.

Gruppen Yngre Miniorer spelade endast lördag, och där spelade Thea och Liam förtjänstfullt. I sammandraget kom Thea på en delad 11:e plats och Liam på 7:e av de totalt 56(!) som deltagit över säsongen. Segrade i gruppen gjorde Nathan Preman, LASK, som också vann GP-sammanställningen.

På söndagen fortsatte spelet för de övriga tre grupperna, där En Passant hade deltagare i Kadetter och Juniorer. Äldre Miniorer togs hem av Guanbo Cong, Sandlöparen, där vi inte hade någon deltagare. I juniorklassen tog Sigge en halva från slutlige segraren Oscar Jönsson, men lyckades sedan inte följa upp på bästa sätt. Sigge slutade ändå på en fin fjärdeplats i GP-sammanställningen, där totalt 29 spelare deltagit över säsongen.

Kadettklassen till sist blev en stor framgång för klubben, där Luke slutade på andra plats och Gustav på tredje plats i finalen, och i sammanställningen vann Luke hela Skånes SFs Grand Prix för Kadetter efter en mycket stabil säsong, medan Gustan slutade på en mycket fin och meriterande tredjeplats, efter att ha gjort fantastiska framsteg! Björn Bodin, LASK, som spelat i En Passants ungdomsturnering flera gånger vann finalen och slutade på andra plats totalt.

Resultatsammanställning för Skånes SFs Grand Prix kommer inom kort. Ovanstående länkar är till GP-finalen endast.

Grattis till alla som deltagit, och tack Limhamn för ett som vanligt fint arrangemang!