Trippla serieledningar för EP

Seniorerna fortsätter att gå fram som ångvältar i sina respektive serier. Ytterligare tre säkra segar i rond 2 gör att samtliga EP-lag leder sina serier, något som jag knappast tror har inträffat tidigare! Återigen 21 partier spelade och bara två förluster, men denna gång hela 18 vinster på 21 spelade! Imponerande!!

EP1: Tog på hemmaplan emot Helsingborgs ASK 2 och vi var stora ratingfavoriter med strax över 200 mer i snitt. Så vinst var vad vi alla förväntade oss. Men det gick kanske lite lättare än vi hade trott. Själv hade jag nöjet att som svart få följande spelöppning:

1.e4 c5 2.Sc3 g6 3.f4 Lg7 4.Sf3 Sc6 5.Lc4 d6 6.Sg5 e6

Spela gärna upp ställningen eller testa dina blindkombinationskunskaper och fundera över vits 7:e drag 7.f5?? Fundera, fundera fundera och hitta 7.- Dxg5 8.0-0 exf5. Inte nog med att svart har fått en hel pjäs det har trillat in en bonde också som vit aldrig får tillbaka. Eftersom det var lagmatch kämpade vit vidare och gav inte upp förrän alla pjäser i stort sett var borta efter 31 drag. Det vill säga alla vits pjäser medan svart hade gott om dem! 1-0.

I rask takt blev sedan Joel, Nils Å och Kent klara med samma resultat och vi hade 4-0. Matchbollen till 5-0 fick debuterande Tobias G nöjet att slå in efter ett övertygande parti och strax därefter vann även Christofer på bord 1 och vi hade stabila 6-0. Kvar var ”slutspelarna” Håkan L och Sven som båda hade bonde över. Håkan i ett slutspel med springare mot löpare och Sven i ett damslutspel. Efter en del trixande lyckades båda få till byten så att det blev bondeslutspel med bonde över och där begicks inga misstag utan ytterligare 2 ettor hamnade på vårt konto till det ovanliga slutresultatet 8-0 och serieledning!

PS: Jag har lovat Håkan att inte berätta vad som hände i hans parti innan det blev bondeslutspel så det får ni fråga honom om själv. På egen risk…

Replik från Håkan: Likt boxaren i ringen vill man ju ge motståndaren chansen till första slaget, innan man visar var skåpet ska stå! Dessutom blev det en mycket tung övning i pokerfejs, som säkerligen kommer till nytta nästa gång slantarna ligger på bordet…

EP2: Intressant var att EP 2 mötte Helsingborgs ASK’s 3:e-lag men på bortaplan. Här inleddes matchen lite tråkigt för Nils N eftersom hans motståndare inte dök upp så det blev inget spel men i alla fall en poäng att glädja sig åt. Ganska snabbt gick det också för Kristian som vann sitt parti till 2-0. Eftersom jag bara följde matchen via förbundets resultatsida vet jag inte riktigt hur det gick till men ytterligare vinster för Erik A och Linus och en remi för Håkan K gav oss ointagliga 4½ poäng och då gjorde det inte så mycket att Linn råkade förlora. Kvar var Holger och Torgny på bord 1 och 2 och efter ganska långa partier bärgade även de varsin vinst och en storseger med 6½-1½ gav serieledning även för EP 2.

EP3: Spelade borta mot LASK 6 och även här gick det vår väg. Tror att det var Pesach som satte tonen med en seger till 1-0 och när sedan Anders H och Lukas spädde på till 3-0 var även denna seger hemma! Tobias T förlorade tyvärr men lagkapten Stina vann på bord 1 och segersiffrorna skrevs till 4-1 och även EP 3 toppar sin serie!

Slutord: Efter denna fantastiska start på serierna så gäller det att vi fortsätter vara ödmjuka och inte tror att vi vunnit något ännu. Det återstår trots allt 5 ronder och om två veckor är det dags att bekänna färg när EP 1 ska möta Mumien som ligger tvåa i serien och som också inlett med 2 vinster, EP 2 möter Kristineberg 2 som också ligger tvåa och som man förlorade mot förra säsongen och EP 3 möter MSS som inlett med 1 vinst och en förlust. MEN visst kan vi glädja oss åt raden 42 spelade – 30 vinster – 8 remier – 4 förluster

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.