Skol-SM Slutkommentar

av Håkan
13 “barn” och tre vuxna tog sig till Katrineholm en helg i oktober för att spela Skol-SM! Ett fantastiskt gäng i mycket blandade åldrar men hade mycket kul ihop. Till nästa år kommer vi definitivt att tappa fem av spelarna, som blir för gamla, så nu handlar det om att fylla på i de yngre grupperna med alla de som stannade hemma den här gången! Andra helgen i oktober, markera det redan nu i kalendern!
Katrineholm var goda värdar för Skol-SM, och Duveholmshallen bjöd på en rad möjliga aktiviteter. Flera utnyttjade gratis bad för schackspelarna på lördagkvällen, och det fanns också bowlingbanor i hallen. Maten serverades i en skol-restaurang ca 10 minuters gångväg från spellokalen, och framför allt på morgonen var det lite slitsamt att ta sig upp ur sängen för att gå till frukosten. Men maten var bra, och förutom att det var kallt bara att se Sigge i shorts varje promenad, så var det ingen som klagade över den lilla biten till restaurangen.
Vi bodde fint på ett vandrarhem, med fyra sängar i varje rum. Vandrarhemmet låg förnämligt, med 20 meter till spellokalens dörr, så även om vädret var dåligt så var det lätt att susa fram och tillbaka mellan rummen och Duveholmshallen. Även priset var fantastiskt, endast en spottstyver dyrare än den grupplogin som erbjöds i det intilliggande Duveholmsgymnasiet. Den enda som kunde varit bättre var att vi kunde fixat frukost själva på vandrarhemmet, något en annan grupp som också bodde på vandrarhemmet hade gjort. Vi lär oss för framtiden!

Men hur var det med resultaten? Jo, det fanns inte mycket att klaga på, hör själva!
Grupp A (17-20 år): Erik, Sven, Joel, André, Johan, Pontus, Stina
Vår främsta placering och enda topp-10 blev Erik som höll till i toppen hela turneringen. En avslutande remi landade honom på 5½ poäng och en finfin 5:e plats. Med en vinst i sista ronden klättrade André förbi alla andra EP:are upp till en 13:e plats med samma poäng, 5, som 8:an, men med sämre kvatiltetspoäng. Nästan en topp-10 till! Sen radade vi upp oss. Sven blev 14:e, Johan 15:e på 4½ och Joel 16:e med 4 poäng. Samma poäng fick Pontus men att lämna w.o. i första kostar i kvalitetspoäng så det blev en 21:a plats. Slutligen har vi Stina som med sina 3 poäng kom på 29:e plats av 37 deltagare.
Grupp D (13 år): Sigge
För Sigge blev det lite varannandagsschack, fast varannan rond. Med en remi i stället för vinst i sista slutade han på 27:e plats med 3½ poäng.
Grupp G (10 år): Hamish, Alice, Astrid
I grupp G var Alice Skol-SM-debutant, och gjorde det med den äran. Med två vinster och en remi hamnade hon på 52:a plats på 16/33. Hamish hade en bra period där han vann flera partier på rad, men tröttnade lite på slutet och hamnade på 48:e plats på 19/33, medan Astrid slutade på 54:e plats med 11/33.
Grupp H (9 år): Gustav
Grupp I (8 år och yngre): Luke
I de två yngsta grupperna hade debutanterna Gustav och Luke satt det mycket högt ställda målet att vinna lika många partier som de förlorar. Med segrar i sista ronden för båda så klarade de precis av det! Gustav tog 22/33 i grupp H och slutade på 17:e plats, medan Luke tog 23/33 i grupp I och slutade på 14:e plats.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.