Bra Dag För EP i Ungdomsserien

Lördagens matcher resulterade i poäng för samtliga EP-lag i ungdomsserierna och med 4 vinster, 2 oavgjorda och 2 förluster med partipoängen 19-13 får lördagens matcher ses som en stor framgång för våra ungdomslag!
I division 1 spelade EP 1 mot Eslöv, som kom med de starka bröderna Jogstad på 1:a och 2:a bordet. Här tog André och Johan ganska snabba segrar på de sista borden och sedan var frågan om Erik eller Sven skulle lyckas knipa något. Och lovande såg det ut!! Så här blev det i Svens parti…
Sven-Daniel
Svart har just spelat d5. Fundera över vad vit har…. (svar sist i krönikan!)
Tyvärr spelades inte detta och några drag senare satte Sven bort ett torn och förlorade. Samtidigt blev Erik nermanglad av JSM-tvåan från i somras och matchen slutade 2-2, Ett resultat som innebär att alla lag i A-final i division 1 har varsin poäng och 2-2 i matchkvot.
EP 2 drabbades av ett återbud i och med att Piotr blev sjuk och Pontus övertalades då att hoppa in trots att han var tvungen att sticka efter 1½ timme. Så han kom, sågs och segrade. Snabbt!! Joel, Hannes och Stina följde hans exempel och därmed kördes Oxie över med 4-0. Detta innebär att EP 2 och Bara Bönder i finalgrupp B har 2 poäng och 4-0 i kvot och troligen står kampen om segern mellan dessa både ”arvfiender”
EP 3 i division 3 inledde med att förlora mot Finja med 3-1 där Hannes var den enda som lyckades ta poäng. I andra matchen gick det bättre med segrar för Sigge o Ludvig och där Hannes lyckades hålla ett slutspel med löpare mot torn.
EP 4 i division 4 hade Ystad 2 på sin lott i första matchen och efter att Melvin och Axel vunnit sina partier blev det 2-2 i matchen. I andra ronden väntade ett revanshsuget Oxie 3 och tyvärr var det bara Axel som lyckades vinna här så EP fick inkassera dagens 2:a förlust med 1-3.
EP 5 i division 4 mötte samma motstånd men i omvänd ordning och här gick det riktigt bra! Mot Ystad 2 vann Pontus och Hamish medan Alrik spelade remi och därmed segern till oss med 2½-1½. Sen hade de fått upp ångan och körde över Oxie 3 med hela 4-0, något som innebär att även Alrik och Hjalmar fick njuta av segerns sötma!!
Således en bra dag för EP!! Allra bäst för Axel. Pontus H och Hamish som noterade 2 vinster! Bra även för Hannes B och Alrik med 1½ poäng och naturligtvis bra för alla!! Man skall tänka på att de som sitter högt upp i laget får ta smällarna av att möta motståndarnas bästa spelare så även om man förlorar gör man en insats för laget!!
Vad detta innebär för våra tabellplaceringar i div 3 och 4 får vi återkomma till när alla resultat är inrapporterade.
Så: Svens parti: 23.Dg6!! När vi tittade på det var det med remiögon och vit forcerar remin direkt eftersom 23.- h6 24.Txh6 gxh6 25.Dxh6+ leder till remischackar! Men när jag stoppade in det i Fritz för att få ut diagrammet hostade den till och gav vit +3,5 så det var troligen en missad vinst… (Sven är inte så glad just nu….).

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.