EP tillbaka i Ettan efter rysare

Med absolut minsta möjliga marginal lyckades EP idag vinna sin serie och kvalificera sig för spel i division 1 nästa år. Efter att ha ”klantat” till det i föregående rond var läget inför sista att vi och Oves SK hade samma poäng men att de ledde med en partipoäng. Dock hade vi ett på pappret något lättare motstånd. Men vi visste att en storseger var nödvändig!
Matchen började mycket bra för oss när Nils N vevade hem ett slutspel och när Holger strax senare bröt in med ett torn på motståndarens sjunde rad hade vi fått den start vi så väl behövde. När jag sedan fick chansen att offra ett torn för matt i 12!! var det hastigt och mycket lustigt 3-0 till de goda. Något som Håkan och Kent förstärkte till 5-0.
Nu var det också dags att ta en koll på nätet och hoppas på att LASK också liverapporterade sina resultat. Sagt och gjort och inte mycket action där. 1-0 till Oves, men det vi kunde se var att LASK ställt ett riktigt bra lag på benen! Medan vi kollade detta passade Christian också på att vinna och bli säsongens bäste poängplockare med 6½ av 7 och en prestationsranking över 2400! Imponerande!!
Nu vidtog en nervös väntan. Men efetr ett litet tag tickade det upp 1½-3½ i matchen mellan LASK och Oves. Detta innebar att Oves tappat 1½ poäng och att vi skulle vinna serien om vi vann de två partier som var kvar! Trots mycket press från Christofer lyckades han inte pressa ner sin motståndare utan det slutade med remi och vi var återigen i behov av hjälp!
Och hjälpen kom!!! LASK vann ytterligare ett parti och därmed hade Erik råd att bjuda remi och vi vann serien med absolut minsta möjliga marginal. En halv partipoäng!!! Den synnerligen vackra tabellen blev till slut:
1. En Passant 7 6 0 1 40,5 12
2. Oves SK 7 5 2 0 40 12
3. SK Mumien 7 4 2 1 33 10
4. Lunds ASK 3 7 4 0 3 28 8
5. Limhamn 3 7 2 2 3 28 6
6. Harplinge 2 7 2 1 4 21,5 5
7. Ystad SS 7 1 1 5 23,5 3
8. Limhamn 4 7 0 0 7 9,5 0
Vad gäller de individuella resultaten så är det många som bidragit. Vi har nämnt Christians 6½ (7). Fler suveräna prestationer är Håkan 5½ (6), Christofer 5½ (7), Kent 5 (7), Erik 3½ (5), Nils N 3½ (4) och Nils Å 3 (4). Dessa 7 spelare har bara förlorat 2 partier på 40 spelade. Fler förluster ensam hade Rålann 4 (7) och Holger 1 (6). Slutligen har vi tre 100%-iga inhoppare! Janne, Johan och Sven har alla tagit 1 (1).
Noterbart är att vi är tillbaka i att oftast spela med samma lag. 4 spelare har spelat alla 7 ronderna och ytterligare 2 har bara missat 1.
OCH DÄRFÖR VANN VI SERIEN!!!!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på EP tillbaka i Ettan efter rysare

  1. Håkan skriver:

    Hurra för oss!

Kommentarer är stängda.